Kalifornikejszyn Napisano 25 Października 2009 Zgłoś Napisano 25 Października 2009 standardowo w sumie na 10 lat, tylko wiesz to działa w ten sposób, że na granicy celnik (czy kto tam) decyduje na jaki okres Cie wpuszcza do USA, najczęściej jest to okres 6 miesięcy, ale może być to krótszy okres i jeśli będziesz chciał w przyszłości kolejny raz na tą wizę 10 letnią wjechać do usa to lepiej tego terminu nie przekraczać. Jesli chodzi o daty podawane we wniosku to sa tylko teoretyczne daty więc tym się nie przejmuj
natalia884 Napisano 26 Października 2009 Zgłoś Napisano 26 Października 2009 Kalifornikejszyn, a jakie miałeś pytania? i kiedy lecisz do Usa ? i na ile wpisałeś we wniosku? Pozdrawiam
hansbach Napisano 26 Października 2009 Zgłoś Napisano 26 Października 2009 standardowo w sumie na 10 lat, tylko wiesz to działa w ten sposób, że na granicy celnik (czy kto tam) decyduje na jaki okres Cie wpuszcza do USA, najczęściej jest to okres 6 miesięcy, ale może być to krótszy okres i jeśli będziesz chciał w przyszłości kolejny raz na tą wizę 10 letnią wjechać do usa to lepiej tego terminu nie przekraczać. Jesli chodzi o daty podawane we wniosku to sa tylko teoretyczne daty więc tym się nie przejmuj tylko lepiej mieć możliwość wyjazdu do USA w ciągu 10 lat niż co roku wydawać kilkaset złotych na wizę.
Kalifornikejszyn Napisano 26 Października 2009 Zgłoś Napisano 26 Października 2009 natalia884 ja generalnie we wniosku napisałem, że jadę odwiedzić koleżankę i konsul zapytał mnie czy ją poznałem jak byłem w USA (na co odpowiedziałem: tak ) , następne pytanie dotyczyło tego czy mam w USA rodzinę (odpowiedź: nie) i na sam koniec zapytał mnie jak długo pracuję tutaj w Polsce (odpowiedź: od 6 miesięcy). I to były wszystkie pytania, po czym powiedział, że paszport przyślą kurierem. Ja do stanów lecę 23 grudnia, a we wniosku wpisałem, że planuję wylot 26 grudnia i że chcę tam przebywać przez 3 tygodnie. hansbach na tą wizę masz możliwość wielokrotnego wjazdu na teren USA więc nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym wydawaniem co roku pieniędzy na wizę
paprak Napisano 26 Października 2009 Zgłoś Napisano 26 Października 2009 Bo ty dostales wize na 10 lat a ktos inny mogl dostac na rok. Ja przez 3 lata dostawalam wize wielokrotnego wjazdu ale wylacznie na rok i co roku zeby dostac nowa musiala placic za nia
MisQ Napisano 27 Października 2009 Autor Zgłoś Napisano 27 Października 2009 Cześć Wróciłem właśnie z Krakowa i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Faktycznie bardzo dużo się zmieniło. Petenci są bardzo mile przyjmowani uśmiech na twarzy i bardzo miła rozmowa. Było kilka pytań przede wszystkim o: pracy, zarobkach, jaki jest cel podróży kiedy ostatnio stawałem o wizę i dlaczego mi jej odmówiono, pytanie o rodzinie całość może 3-4 min. Później miły uśmiech i informacja że otrzymuje wizę na 10 lat byłem 4 w kolejce normalnie miałem stresa (okazało się że nie potrzebnie) ale cóż wziąłem się w garść szeroki uśmiech szybkie i konkretne odpowiedzi i po wszystkim. Co do papierów nie pokazałem niczego jedyne o co konsul poprosił to stary paszport (przeglądnął powierzchownie). Dziękuję za wszystkie informacje z waszej strony i bardzo serdecznie pozdrawiam
natalia884 Napisano 27 Października 2009 Zgłoś Napisano 27 Października 2009 TO Super Moje Gratulacje Hm tak sie zastanawiam .. dlaczego zabrałes ze sobą stary paszport? Mi by chyba cos takiego nie przyszlo nawet do głowy zeby go zabrac.. Pozdrawiam
danik Napisano 27 Października 2009 Zgłoś Napisano 27 Października 2009 może dlatego, że miał w nim starą wizę...
hansbach Napisano 27 Października 2009 Zgłoś Napisano 27 Października 2009 Chciałbym jutro napisac to samo.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.