hansbach Napisano 28 Października 2009 Zgłoś Napisano 28 Października 2009 Chciałbym jutro napisac to samo. Dzisiaj rano stawiłem się w Ambasadzie USA. Po sprawdzeniu dokumentów zająłem miejsce w kolejce. Przede mną było ok. 20 osób. Rozmowa trwała 2-3 minuty. Pytania: Jaki cel?Turystyczny, zwiedznaie Zna Pan kogoś w USA?Nie Co Pan studiuje?Prawo i SM Do kiedy? 2013 Na którym roku? II A potem konsul oderwał nr listu przewozowego i powiedział otrzymuje Pan wizę na 10 lat jest to wiza wielokrotnego wjazdu. We wniosku napisałem, że podrózuje sam, nie mam nikogo znajomego w USA, a mieszkać będe w hotelu. Nie prosił o żadne dokumenty. Odniosłem wrażenie, że wizy zostaną niedługo zniesone, wszycy dostawali i to na 10lat. Nawet osoba, która ma całą rodzinę w USA (wyjechała wcześniej), jest samotna. Ogólnie rzecz mówiąc podchodziło do Pana kilku konsulów, ale wize dostał na 10 lat. Więc bez obaw!!!
MisQ Napisano 28 Października 2009 Autor Zgłoś Napisano 28 Października 2009 Wolałem mieć niż nie mieć jak to we wcześniejszych postach pisałem chociaż nie okazałem żadnego papierku nawet zaświadczenia z pracy. Z tego co widziałem to sporo osób miało ze sobą stary paszport. Pozdrawiam Michał.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.