Guest Posted April 8, 2005 Report Share Posted April 8, 2005 Tak sobie przeglądam niniejsze forum i widzę, że wiele postów zostało wykasowanych przez :chat: :twisted: Konkretne tematy można znaleść poprzez opcję "SZUKAJ" :!: Nie wszyscy jednak potrafią , te coś wykorzystać :wink: Mam taką propozycje :!: :!: :!: Wszelkie pytania / odpowiedzi piszcie pod jednym głównym hasłem np. TELEFONY lub DRIVER LICENCE podając jakiego stanu ta wiadomość dotyczy ( w każdym stanie prawo może być troooooszkę inne). W ten sposób chiiiiba będzie łatwiej...... Myślę, że administrator też się z tym zgodzi :!: Może by tak otworzyć jako temat "główny" taki oto rozdział (o telefonach, Dr.L. , itp.) :!: Jest już co prawda rozdział "Formalności - dokumenty" etc. , ale sporo osób pyta o np. prawo jazdy w "W&T" lub inne...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 8, 2005 Report Share Posted April 8, 2005 Jaka jest dozwolona prędkość na drogach miejskich i autostradach :?: (W przypadku zdawania egzaminu należy najpierw sprawdzić aktualne przepisy w danym stanie ! ) Wg. "Prawa Federalnego" ograniczenie prędkości na drogach miejskich jest > >>> 30 mil na godz. Czyli jeżeli nie ma żadnego znaku o "Speed Limit" , to kierowcę obowiązuje "30 m/h". Aczkolwiek w większości miast jest obniżone do 25 m/h. Wiele miast na szerszych drogach "głównych" podwyższa limit do "35 m/h" lub nawet do "45 m/h" , ale o tym musi być odpowiedni znak drogowy :!: Na autostradach >> "Highway", "Freeway" obowiązuje max. >>> 55 mil na godz. W wielu miejscach można spotkać znaki o podwyższonej "Speed Limit" do 70 m/h - 75 m/h . Rajem dla szybkich kierowców była (o ile nie zmienili przepisów) Montana :!: :!: :!: W ciągu dnia obowiązuje ograniczenie "ile fabryka dała" i warunki atmosferyczne :!: ps. znalazłem tabelkę o "speed limit" z 2004 >> http://www.iihs.org/safety_facts/state_law..._limit_laws.htm Z tabelki tej wynika, że Montana już przeszła do historii ze swoją wolnością dla "Speederów" :cry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 8, 2005 Report Share Posted April 8, 2005 Znaki drogowe :!: Wiele osób które są po raz pierwszy w USA i kiepsko znają angielski mogą mieć delikatne kłopoty ze znakami drogowymi "amerykańskiego systemu" :!: Cały czas obowiązuje duuuużo znaków "tekstowych" :!: :!: :!: Już od wielu lat jest taka polska anegdotka>>> - Gdzie mieszkasz ? = Taaam ! - A jak sie ta ulica nazywa ? = Onee waj ! :wink: Znaki drogowe można podpatrzeć >>>> http://www.signsandblanks.com/warning_text-diamond.htm lub wchodząc przez stronę główną www.signsandblanks.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.