Noname Posted October 29, 2009 Report Posted October 29, 2009 Hej, W nastepnym tygodniu mam swoja pierwsza wizyte w konsulacie o wize turystyczna ;-) Druczki juz wszystkie wypelnilem, teraz kilka pytan: 1)Czy oprocz oplaty 131$(393zł) musze miec jakas kase?(Gdzies czytalem o oplacie DHL?) 2)We wniosku 157 w punkcie drugim jak mam wpisac imiona ? "Imie/imiona (nalezy podac wszystkie warianty)" - czyli np. Michał(Michal) Marek - czyli normalne imie, potem bez polskich znakow i na koniec drugie imie ? 3) We wniosku 157 w punkcie trzeciem mam wpisac "Pelne imie i nazwisko (w alfabecie jezyka ojczystego)" czyli - Michał Marek Nazwisko czy bez drugiego imienia ? Dobrze rozumiem ? 4) We wniosku DHL wpisywac swoje imie i nazwisko w tej tabelce - 5 wierszy "Nazwiska i imiona osob ktorych paszporty maja byc dostarczone w jednej przesylce na ten sam adres(dotyczy tylko czlonkow najblizszej rodziny). 5) Drukowac 156 na 2 kartkach (dwustronnie) czy na 3 kartkach ? 6) Macie gdzies moze wzor wplaty na poczcie polskiej z danymi tej ambasady ? Tak zeby tylko wydrukowac i zaplacic ? To chyba wszystkie moje pytania - bylbym wdzieczy za szybka odpowiedz bo zaczynam sie stresowac czy na pewno wszystko dobrze wypelnilem ;-) Pozdrawiam i miejmy nadzieje ze jako pracujacy student uda mi sie zdobyc wize... Michał
hansbach Posted October 29, 2009 Report Posted October 29, 2009 Hej, W nastepnym tygodniu mam swoja pierwsza wizyte w konsulacie o wize turystyczna ;-) Druczki juz wszystkie wypelnilem, teraz kilka pytan: 1)Czy oprocz oplaty 131$(393zł) musze miec jakas kase?(Gdzies czytalem o oplacie DHL?) DHL to opłata za przesyłke płatna przy odbiorze 2)We wniosku 157 w punkcie drugim jak mam wpisac imiona ? "Imie/imiona (nalezy podac wszystkie warianty)" - czyli np. Michał(Michal) Marek - czyli normalne imie, potem bez polskich znakow i na koniec drugie imie ? Ja wpisałem Piotr Radosław 3) We wniosku 157 w punkcie trzeciem mam wpisac "Pelne imie i nazwisko (w alfabecie jezyka ojczystego)" czyli - Michał Marek Nazwisko czy bez drugiego imienia ? Dobrze rozumiem ? Napisałem z drugim imieniem 4) We wniosku DHL wpisywac swoje imie i nazwisko w tej tabelce - 5 wierszy "Nazwiska i imiona osob ktorych paszporty maja byc dostarczone w jednej przesylce na ten sam adres(dotyczy tylko czlonkow najblizszej rodziny). Nie miałem tego wpisanego, ale Pani w w ambasadzie mi to dopisała, więc trzeba. 5) Drukowac 156 na 2 kartkach (dwustronnie) czy na 3 kartkach ? na 2 6) Macie gdzies moze wzor wplaty na poczcie polskiej z danymi tej ambasady ? Tak zeby tylko wydrukowac i zaplacic ? Nr konta itp sa na stronie ambasady To chyba wszystkie moje pytania - bylbym wdzieczy za szybka odpowiedz bo zaczynam sie stresowac czy na pewno wszystko dobrze wypelnilem ;-) Jestem niepracującym studentem i dostałem wizę Pozdrawiam i miejmy nadzieje ze jako pracujacy student uda mi sie zdobyc wize... Michał
Noname Posted October 29, 2009 Author Report Posted October 29, 2009 Hej, Dzieki za odpowiedz ;-) Mam jedynie zastrzezenie - Pani podczas rozmowy powiedziala mi ze musi byc na 3 kartkach.. a Ty piszesz ze na 2... ktos kto w ogole sprawdza ? DS157 wypelniamy w jezyku polskim czy angielskim ? Pozdrawiam, Michał
Kalifornikejszyn Posted October 29, 2009 Report Posted October 29, 2009 Jesli chodzi o DS-156 to ja nie drukowałem dwustronnie, czyli druk na 3 kartkach, ale to chyba nie jest az tak istotne (miałem wizyte w konsulacie 16 października ) DS-157 jak najbardziej wypełnij w języku polskim, po co sobie komplikować życie
Noname Posted October 29, 2009 Author Report Posted October 29, 2009 Dzieki wielkie za pomoc ;-) Pochwale sie w poniedzialek czy sie udalo ;-)
Noname Posted November 2, 2009 Author Report Posted November 2, 2009 No i dostalem wize ;-) Padlo pytanie od bardzo mlodej Pani konsul - Czy studiuje - tak, zaocznie - nie dziennie, czy pracuje - tak - tutaj Pani konsul sie usmiecha i mowi - to dużo ;-), z kim jade - z przyjacielem - mily usmiech - dostaje Pan wize na 10lat z wielokrotna mozliwoscia wjazdu ;-) Tak zapytam z ciekawosci - co jezeli nie wyjade w terminie ktory sobie wpisalem, tylko wyjade pol roku pozniej i gdzie indziej ? Pytam czysto teoretycznie ;-) Pozdrawiam, Michał
danik Posted November 2, 2009 Report Posted November 2, 2009 gratulacje nic się nie stanie, możesz wyjechać kiedy chcesz
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.