Skocz do zawartości

W Paszporcie Razem Z Wizą Mam Jakąś Kartkę - Po Co Ona Jest?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam pytanie.

Dostałem wizę, paszport przysłano mi kurierem. Oprócz wizy w paszporcie przypięto mi zszywaczem kartkę, na której w języku polskim podana jest informacja o typie wizy, o tym co mi wolno a co nie, o numerach telefonu do konsulatów itp. Niby to ważne ale czy ja tę kartkę muszę mieć w paszporcie? Czy mogę ją wypiąć?

I przy okazji - na paszporcie, na okładce naklejona była naklejka kurierska z numerem przesyłki. Jak ją odkleiłem to został ślad po kleju i teraz nie wygląda to za ładnie. Czy mogą się do tego przyczepić?

Napisano

Karteczka przypieta do paszportu jest tylko informacja.

Mozesz ja odczepic lub jak masz taki kaprys zostawic-bez znaczenia.

Co do kleju pozostalego po naklejce-nie martw sie absolutnie.

Przyjemnego pobytu w US i bys w zyciu mial tylko takie zmartwienia;)

Napisano
...I przy okazji - na paszporcie, na okładce naklejona była naklejka kurierska z numerem przesyłki. Jak ją odkleiłem to został ślad po kleju i teraz nie wygląda to za ładnie. Czy mogą się do tego przyczepić?

Na ogół staram się nie być złośliwy, ale tym razem "wymiękłem" :)

Może podczas podchodzenia do Immigration zacznij się jeszcze biczować i śpiewać Bogurodzicę. Wtedy na pewno nie zwrócą uwagi na ślad po kleju. Po prostu od razu wezwą psychiatrę.

Nie mogłem się powstrzymać. Klej rozwalił mnie doszczętnie...

Napisano

a tak juz calkiem w temacie nie drazni Was to, ze np. po ubieganiu sie o wize paszport ma dziurki po zszywaczu i to najgorsze, ze jest to strona z orzelkiem, ja nie chce tutaj zgrywac patrioty, ale mnie to osobiscie denerwuje, ze tak sie nie szanuje jakby nie patrzec symboli narodowych,

moj paszport po kilku wizytach w ambasadzie USA wyglada nienajlepiej - ciekawe jakby tak amerykanski paszport zszywaczem potraktowac na przejsciu granicznym :)

- ten smieszny klej to juz zupelnie odrebna historia :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...