rataj Napisano 7 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2009 Witam, mam pytanie. Dostałem wizę, paszport przysłano mi kurierem. Oprócz wizy w paszporcie przypięto mi zszywaczem kartkę, na której w języku polskim podana jest informacja o typie wizy, o tym co mi wolno a co nie, o numerach telefonu do konsulatów itp. Niby to ważne ale czy ja tę kartkę muszę mieć w paszporcie? Czy mogę ją wypiąć? I przy okazji - na paszporcie, na okładce naklejona była naklejka kurierska z numerem przesyłki. Jak ją odkleiłem to został ślad po kleju i teraz nie wygląda to za ładnie. Czy mogą się do tego przyczepić?
donata771 Napisano 7 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2009 Karteczka przypieta do paszportu jest tylko informacja. Mozesz ja odczepic lub jak masz taki kaprys zostawic-bez znaczenia. Co do kleju pozostalego po naklejce-nie martw sie absolutnie. Przyjemnego pobytu w US i bys w zyciu mial tylko takie zmartwienia;)
rataj Napisano 7 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 7 Listopada 2009 Dzięki, zapytałem profilaktycznie, co by wątpliwości rozwiać
donata771 Napisano 7 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2009 Pytaj-lepiej zadac kilka pytan za duzo niz za malo wiedziec i byc w razie co zaskoczonym;)
grodek Napisano 9 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2009 ...I przy okazji - na paszporcie, na okładce naklejona była naklejka kurierska z numerem przesyłki. Jak ją odkleiłem to został ślad po kleju i teraz nie wygląda to za ładnie. Czy mogą się do tego przyczepić? Na ogół staram się nie być złośliwy, ale tym razem "wymiękłem" Może podczas podchodzenia do Immigration zacznij się jeszcze biczować i śpiewać Bogurodzicę. Wtedy na pewno nie zwrócą uwagi na ślad po kleju. Po prostu od razu wezwą psychiatrę. Nie mogłem się powstrzymać. Klej rozwalił mnie doszczętnie...
Rademedes Napisano 11 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2009 a tak juz calkiem w temacie nie drazni Was to, ze np. po ubieganiu sie o wize paszport ma dziurki po zszywaczu i to najgorsze, ze jest to strona z orzelkiem, ja nie chce tutaj zgrywac patrioty, ale mnie to osobiscie denerwuje, ze tak sie nie szanuje jakby nie patrzec symboli narodowych, moj paszport po kilku wizytach w ambasadzie USA wyglada nienajlepiej - ciekawe jakby tak amerykanski paszport zszywaczem potraktowac na przejsciu granicznym - ten smieszny klej to juz zupelnie odrebna historia
danik Napisano 11 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2009 ale o jaka stronę z orzełkiem ci chodzi?
Rademedes Napisano 11 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2009 zle sie wypowiedzialem... okladke ;-)
danik Napisano 11 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2009 przedziurkowali ci okładkę? z orzełkiem? też bym się wkurzył
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.