Skocz do zawartości

Podatek 2009

ldygas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

zaloze nowy temat bo co roku zdarzaja sie zmiany

Czy jak chce sie rozliczyc za 2009 samodzielnie bez W2 to wystarczy ze wysle 1040NR-EZ i form 4852 na adres w Teksasie ??

Czy gdzie to sie wysyla ??

• 4 tygodnie później...

Napisano

Tak było w zeszłym roku, z tego co pamiętam. Nie sądzę żeby coś się zmieniło w nowym roku podatkowym. Jednak w moim przypadku samodzielne rozliczanie było zdecydowanie mało opłacalne!! Korzystając z firmy dostałem zwrot czterokrotnie większy. Oczywiście mogło się zdarzyć, że to ja jakieś błędy zrobiłem podczas wypełniania druków, mimo że współpracowałem z instrukcją obsługi;))

• 4 tygodnie później...
Napisano

Ja korzystałem z usług zwrotpodatku.pl. Mają bardzo korzystne stawki i szybko załatwiają sprawy! W zeszłym roku aplikowałem w marcu, a kasa już była w maju na koncie amerykańskim, wysyłają także czeki jeśli ktoś konta w stanach nie posiada! Na PW podzielę się kodem rabatowym, jeśli ktoś zainteresowany:))

pozdrawiam!!

Napisano

Kiedy mozna zlozyc dokumenty o zwrot podatku ? NA 99% jestem pewna ze tak jak w tamtym roku pracodawca nie wyślę mi W2 ( w tamtym roku wyslal W2 studentom na ich adresy amerykanskie :-/) wiec chce sie rozliczyc z ostatniego paychacku.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Dokumenty możesz złożyć w każdej chwili i jeśli wiesz że są małe szanse na otrzymanie W2 przez pracodawcę to możesz rozliczać się z ostatniego paychecku. Możesz ewentualnie skontaktować się ze swoim pracodawcą i zapytać czy jest możliwość wysłania W2 via e-mail... Ja w ten sposób otrzymalem swoje W2, bo jak zwykle gdzieś zaginęły...

pozdrawiam

Kiedy mozna zlozyc dokumenty o zwrot podatku ? NA 99% jestem pewna ze tak jak w tamtym roku pracodawca nie wyślę mi W2 ( w tamtym roku wyslal W2 studentom na ich adresy amerykanskie :-/) wiec chce sie rozliczyc z ostatniego paychacku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...