satiria Napisano 1 Marca 2010 Zgłoś Napisano 1 Marca 2010 jeśli ktoś leci w tym roku do USA, ma jakieś wskazówki do przekazania, byłabym wdzięczna. A gdyby ktoś jechał lub był już w st Maine np. w Bar Harbor lub gdzieś niedaleko i wie coś ciekawego na ten temat zapraszam.
msd1 Napisano 22 Marca 2010 Zgłoś Napisano 22 Marca 2010 Wprawdzie nie lecę w tym roku do USA, ale spędziłam wakacje 2007 w Maine i moge sie podzielic paroma spostrzeżeniami. Ja mieszkałam w Cape Porpoise, niedaleko Kennebunkport, jest to miejsce w który znajduje się słynna i lawinowo odwiedzana przez masę Amerykanów i Kanadyjczyków letnia rezydencja Busha. Ogólnie jest przepięknie zielono i śliczne skaliste wybrzeża, naprawdę, amsa rzeczy do zwiedzania, tylko tutaj polecam uzbroić się w samochód lub ewentualnie rower i mocne nogi:) dosyć kiepsko jest z komunikacja publiczna pomiędzy mniejszymi miejscowościami, ale zawsze można coś znaleźc. Jest masa turystycznych miejscowości dookoła, plaże itp, ale woda w północnym atlantyku jest generalnie zimna więc kąpieli nie polecam jeśli cenisz sobie gorące południowe morza. Zawsze masz baseny do wyboru:0 specjalnością kulinarna są homary, chociaż mnie sposób ich podawania zupełnie nie przypadł do gustu... Generalnie jest tam raczej spokojnie, Maine klimatem i atmosferą chyba bardziej przypomina Kanadę, wiekszośc mieszkańców to biali, raczej nie ma emigrantów, i ogólnie jest dosyć zamożnie i naprawdę gorąco polecam do zwiedzenia:) pozdrawiam i zyczę udanego pobytu:)
torzek Napisano 28 Maja 2010 Zgłoś Napisano 28 Maja 2010 Dzięki za info. od 28 czerwca będę w Bar Harbor . Proszę osoby , które również tam jadą o jakikolwiek kontakt i wyrażenie chęci do wspólnych wypadów po Maine C U THERE
michal195 Napisano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2010 Ja również zapraszam na wypady po New England jeśli motocykl przeraża, to autem. Ale proszę więcej info.pzdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.