Skocz do zawartości

Wiek A Visa H1b

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów,

Mam pytanie dotyczące visy H1B, a konkretnie wieku jaki należy mieć aby móc się o tą wizę starać. Gdzieś na jakieś stronie wyczytałam, że nie należy przekroczyć 40 lat. Czy zatem jeśli ktoś zdobędzie wizę w wieku 38 lat, na 3 lata, to będzie miał potem problem z jej ważnością, a potem z jej przedłużeniem ze względu na wiek? Wiecie coś na ten temat?

Napisano

faktycznie trzeba byc w wieku 21 do 40 lat,

podejrzewam ze mozna sie starac do 40 roku zycia, czyli bedac w wieku 38 czy 39 lat nie powinno byc problemu,

ale na 100% nie jestem pewien.

moze ktos wie wiecej???

Napisano

Wielkie dzięki Radziu za odpowiedź, widać że na forum większość stanowią młodzi ludzie , którym do 40-tki brakuje jeszcze przynajmniej 20 lat :) ale jakby się jednak znalazł ktoś zorientowany w temacie to również zapraszam do podzielenia się na forum swoją wiedzą.

Napisano

Chce Cie uspokoic - wiek nie ma w tej sprawie znaczenia. Dostalam wize w zeszlym roku majac 40 lat. Najwazniejszym wyznacznikiem jest posiadanie dobrego sponsora, wyzsze wyksztalcenie no i solidny prawnik, ktory dobrze przygotuje dokumenty. Powodzenia :)

Napisano

Bardzo dziękuję za informację potwierdzoną w dodatku praktycznie. Ja również spojrzałam dodatkowo na strony amabasady w Polsce i departamentu stanu US i tam też nie było słowa o wieku dla tej wizy. O wieku wyczytałam na jakieś stronie informującej o wizach a nie u źródła, czyli np w ambasadzie, mój błąd. Jeszcze raz dzięki za odpowiedź i dobre słowo. Pozdrawiam :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...