wladka Napisano 11 Marca 2010 Zgłoś Napisano 11 Marca 2010 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów, Mam pytanie dotyczące visy H1B, a konkretnie wieku jaki należy mieć aby móc się o tą wizę starać. Gdzieś na jakieś stronie wyczytałam, że nie należy przekroczyć 40 lat. Czy zatem jeśli ktoś zdobędzie wizę w wieku 38 lat, na 3 lata, to będzie miał potem problem z jej ważnością, a potem z jej przedłużeniem ze względu na wiek? Wiecie coś na ten temat?
radzio Napisano 14 Marca 2010 Zgłoś Napisano 14 Marca 2010 faktycznie trzeba byc w wieku 21 do 40 lat, podejrzewam ze mozna sie starac do 40 roku zycia, czyli bedac w wieku 38 czy 39 lat nie powinno byc problemu, ale na 100% nie jestem pewien. moze ktos wie wiecej???
wladka Napisano 15 Marca 2010 Autor Zgłoś Napisano 15 Marca 2010 Wielkie dzięki Radziu za odpowiedź, widać że na forum większość stanowią młodzi ludzie , którym do 40-tki brakuje jeszcze przynajmniej 20 lat ale jakby się jednak znalazł ktoś zorientowany w temacie to również zapraszam do podzielenia się na forum swoją wiedzą.
izunia36 Napisano 21 Marca 2010 Zgłoś Napisano 21 Marca 2010 Chce Cie uspokoic - wiek nie ma w tej sprawie znaczenia. Dostalam wize w zeszlym roku majac 40 lat. Najwazniejszym wyznacznikiem jest posiadanie dobrego sponsora, wyzsze wyksztalcenie no i solidny prawnik, ktory dobrze przygotuje dokumenty. Powodzenia
wladka Napisano 21 Marca 2010 Autor Zgłoś Napisano 21 Marca 2010 Bardzo dziękuję za informację potwierdzoną w dodatku praktycznie. Ja również spojrzałam dodatkowo na strony amabasady w Polsce i departamentu stanu US i tam też nie było słowa o wieku dla tej wizy. O wieku wyczytałam na jakieś stronie informującej o wizach a nie u źródła, czyli np w ambasadzie, mój błąd. Jeszcze raz dzięki za odpowiedź i dobre słowo. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.