Skocz do zawartości

Yellowstone

kara_kc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hej, planuje wycieczke do yellowstone (z Chicago) w polowie czerwca. zastanawiam sie jak to wszystko zorganizowac.. juz widze ze nie ma szans tam jechac samochodem bo bede jedynym kierowca i nie dam rady prowadzic 24h :) chce jechac z mama. myslalam o jakims biurze podrozy ale z polskich znam tylko rek travel i polamer i akurat w tym terminie nie maja takiej wycieczki. maci jakies rady? moze jechac greyhoundem i na miejscu wypozyczyc samochod?

Napisano

Ja nie widze problemu aby zrobic ta trase autem; czesto robie akurat Indianapolis IN - Thermopilis WY doslownie przy Yellowstown

trasa 1500mil. Zatrzymaj sie w polowie drogi w motelu, dziennie mozesz zrobic dystans okolo 800mil (jadac przez Nebraske pamietaj tankuj pelny zbirnik paliwa bo czasem sa dlugie odcinki bez stacji i cywilazacji :))

Mysle ze szukanie biura to nonsens- wyjdzie bardzo drogo- samemu za male pieniadze mozna to zwiedzic! Koszt paliwa w 1 strone ; powinienes sie zmiescic w 150$ spokojnie sredniej klasy autem.

- Polecam male misteczko Thermopolis WY (sa tam gorace zrudla- mozna poplywac) piekna okolica, w miasteczki jest kilka tanich hotelikow!

UWAGA noca jazda jest niebezpieczna w Wyoming- jelenie wyskakuja niespodziewanie na droge i mozna miec kolizje!!!! Jest ich tam bardzo duzo. Trzeba byc bardzo ostroznym; ograniczyc predkosc; lub nocowac w motelu.

Napisano

dzieki za odpowiedz!

moze sie da przejechac ale raczej nie moim zdzadzialym samochodem:) jesli dolicze do tego koszty wypozyczenia samochodu to juz zadna rewelacja cenowa a poza tym nie mam ochoty sie katowac tak dluga jazda (moja mama chyba by lamentowala cala droge i co 2h kazalaby mi robic przystanki na odpoczynek ;P)

zatem na pewno ktos musi nas tam dotransportowac...

jakies inne sugestie?

Napisano
samolot?

zobacz lokalne loty do Casper WY moze bedzie cos ciekawego- bo blizej to tylko gory i jelenie :)

Wypozyczenie auta to koszt na dobe od 20$

Napisano

Dzięki za wszytskie rady.

wyglada na to ze jednak bede musiala wybrac sie na inna wycieczke. akurat do kaliforni jest w dogodnym teriminie (ale juz psia krew dwa razy drozsza).

zapomniacie tylko ze ja jade z MAMA wiec nie moge tak sponatnicznie z laptopem planowac niczego bo mi sie kobiecina zaplacze z nerwow ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...