Ana_u Posted April 17, 2005 Report Share Posted April 17, 2005 Jestem uczestniczka programu work$travel. dostałam pracę w Massachussets ale rodzine mam na Florydzie i tam chcę zostać. Co będzie jak po przylocie na Florydę zadzwonie do pracodawcy i powiem że jednak nie bedę u niego pracować?! co z konsekwencjami? Po drugie, czy na lotnisku nie będą mi robic problemów, że przyleciałm na Florydę a pracę mam w Massachussets? Proszę pilnie o odpowiedź :!: :!: ana_u@wp.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flame of Udun Posted April 17, 2005 Report Share Posted April 17, 2005 Moga (a raczej na pewno) anuluja Ci wize. Czyli bedziesz w USA nielegalnie. Na lotnisku mogą Cie pytac dlaczego Floryda... zla odpowiedz moze spowodowac problemy... F Link to comment Share on other sites More sharing options...
deedee Posted April 17, 2005 Report Share Posted April 17, 2005 Plus jeszcze kłopoty gdybyś chciała w przyszłości aplikować po następną wizę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ana_u Posted April 17, 2005 Author Report Share Posted April 17, 2005 czy ktoś zna wyjście z tej sytuacji :?: :?: :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flame of Udun Posted April 17, 2005 Report Share Posted April 17, 2005 dogadac sie z pracodaca... F Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bozka Posted April 17, 2005 Report Share Posted April 17, 2005 Może dobrym wyjściem było by pojechanie jednak do tego pracodawcy, popracowanie u nigo kilka dni, po czym, wtedy spróbować sięz nim dogadać. Powoedz że masz rodzinkę, inną pracę lub coś w tym stylu. Ale staraj się załatwić to tak żeby pracodawca nie zgłosił tego do sevisu. Jak zgłosi - to przechlapane:) Możesz też spróbować załatwić to telefonicznie lub przez neta, ale tu jest większe prawdopodobieństwo że pracodawca się wkurzy i jednak zgłosi że u mniego nie pracujesz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maro_c Posted April 19, 2005 Report Share Posted April 19, 2005 dogadac sie z pracodaca...F Jak ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flame of Udun Posted April 19, 2005 Report Share Posted April 19, 2005 dogadac sie z pracodaca...F Jak ? np pojechac do niego i ladnie poprosic, popracowac czesc sezonu.. ew. znalezc mu zastepstwo... F Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ana_u Posted April 19, 2005 Author Report Share Posted April 19, 2005 dzięki ludziska :!: :!: :!: co zrobie? chyba...na pewno wiec do niego pojade i poracuje miesiąc, a potem zobaczymy :shock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.