weronika1608 Posted April 18, 2005 Report Share Posted April 18, 2005 Hej! Za kilka dni konczy mi sie wiza J1, wiem , ze po tym mam 30 dni na oposzczenie USA. We wrzesniu chce wrocic do US i pojsc tu do szkoly. Moje pytanie: Czy istnieja jakies granicznia typu, ze o wizie F1 moge sie ubiegac nie wczesniej niz np. 30 dni od powrotu z USA z wizy J1? Kolejne pytanie: chcac sie ubiegac o F1 w Polsce jakie dokumenty musze dostarczyc w ambasadzie, oprocz I-20 i paszportu? Czy jesli sponsoruje mnie kuzynka mieszkajaca w US musze wypelniac jakies dodatkowe formularze oprocz przedstawienia wyciagu z jej konta? Z gory dziekuje za pomoc Weroni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biedronka Posted April 19, 2005 Report Share Posted April 19, 2005 w Polsce bardzo trudno dostac wize F1, nawet jesli ma sie sponsora obywatela, konto itd, dlatego co niektorzy zamieniaja na przyklad, wize turystyczna na szkolna tam na miejscu, w Stanach, szanse sa na pewno wieksze. Ale wtedy nie masz tej samej wizy jaka bys dostala w Polsce ale kartke w paszporcie ze zmiana statusu. Jesli zapisujesz sie do jakiejs mniejszej szkoly czekasz okolo miesiaca na rozpatrzenie i zmiane, z kolei w collegach trwa to dluzej, nie chce sklamac ale obilo mi sie ze okolo 3 miesiecy. Pozdr, Aga Link to comment Share on other sites More sharing options...
weronika1608 Posted April 20, 2005 Author Report Share Posted April 20, 2005 dzieki Aga Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.