maxur Napisano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2010 Witam ! Mam otoz pewien problem z wlasciwym napisaniem resume, z tego co dowiedzialem sie na resume " nie powinno sie " podawac statusu, kraju pochodzenia itd. Moj problem polega na tym iz jestem obecnie na wizie F-1 w USA i znalazlem odpowiednia oferte pracy ale zeby o nia sie ubiegac musze napisac odpowiednio resume, ze wzgledu na to iz jestem na F-1 i nie mam pozowlenia na prace powinienem wspomniec w resume iz potrzebuje supportu na wize pracownicza ( ale znow wyklucza to ogolna zasade pisania amerykanskich resume, chyba ze sie myle ). Jezeli ktos bylby tak mily i mogl wyslac lub dac link do resume uwzgledniajaca koniecznosc starania sie pracodawcy o wize pracownicza bylbym zobowiazany. Pozdrawiam
montek Napisano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2010 a nie najlepiej po prostu w tresci emaila umiescic informacje o koniecznosci zmiany statusu? a resume zostawic takie jak byc powinno zgodnie ze standardami. tak mi sie wydaje
Rademedes Napisano 28 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2010 a nie najlepiej po prostu w tresci emaila umiescic informacje o koniecznosci zmiany statusu? a resume zostawic takie jak byc powinno zgodnie ze standardami. tak mi sie wydaje w odpowiedzi na oferte pracy wypada dolaczyc "Cover Letter", mozna to zrobic na dwa sposoby, jako tresc e-mail'a lub jego zalacznik w CL mozna umiescic cos w rodzaju: Please note that in order to work in the US I require a work visa (H1B).
montek Napisano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2010 w odpowiedzi na oferte pracy wypada dolaczyc "Cover Letter", mozna to zrobic na dwa sposoby, jako tresc e-mail'a lub jego zalacznikw CL mozna umiescic cos w rodzaju: w sumie ja zawsze dolaczam cover letter w tresci maila dlatego uznalem ze to norma
maxur Napisano 16 Lipca 2010 Autor Zgłoś Napisano 16 Lipca 2010 Witam Dziekuje serdecznie, za tydzien planuje poslac moje resume wiec trzymac kciuki heh.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.