nika66 Napisano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2005 Mam straszny dylemat i prosiłabym o szybką odpowiedź... Mianowicie... Dostałam już paszport z wizą i "expiration date" to 19 październik. Ale słyszalam tez ze to nie jest koniec wizy, tylko promesa do kiedy jest ważny wylot z kraju. Może ktoś powie mi jak to jest??czy do 19 Oct musze już wrócić do Polski ze Stanów?? Mam teraz zaznaczyc w dokumentach odsyłanych do Camp America kiedy chce wracac. Czy moge zaznaczyc ze chce wrocic poźniej niz 19 Oct??cZy może moim obowiązkiem jest zaznaczyc ze chce wracac wczesniej niz 19 Oct?? Proszę o odpowiedź i z góry dziekuje. Pozdrawiam
bart simpson Napisano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2005 nie wnikaj ja mam tez jak ty zaraz zobacze30 septrember czyli 30 wrzeesien ale chyba to jest jeszcze miesiac na "zwiedzanie" bez wizy tak mi sie wydaje ja nie podchodze do tego powazniei bo pop kampie ktos bedzie Ciebie szukal gdzie jestes np.ny czy cos innego ja nie wnikajm
Bozka Napisano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2005 Jeśli masz wizę J1 to Twoja wiza będzie ważna jeszcze przez 30 dni do daty którą masz wbita w paszporcie - to jest własnie ten okres na zwiedzanie. Co do daty którą musisz podać w biurze to podaj im taką, która rzeczywiści Ci pasuje prawdopodobie chodzi o zabukowanie biletu, więc jeśli podasz jakąś byle jaką to potem będziesz musiał ją przebukowywać.
muss_ka Napisano 9 Maja 2005 Zgłoś Napisano 9 Maja 2005 A to nie jest przypadkiem tak ze ma wyjechac do 19 pazdziernika a ile bedzie mogla pozostac w US zalezy od wpisu jaki dokona na lotnisku w NY oficer imigracyjny :?: Tak np bylo rok temu kiedy bylam tam turystycznie. W Krakowie dostalam na 2 m-ce a kiedy tam dotarlam mialam wpis" do grudnia 2004 ", czyli na pol roku... Noo chyba ze znowy sprawa z "CAMPEM" wyglada zupelnie inaczej :?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.