worlder Napisano 14 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2010 Mam kilka pytań odnośnie wizy i paszportów w czasie wyprawy do USA! W roku 2006 dostałem wizę B1/B2 na okres 10 lat i w tym czasie odbyłem miesięczny wyjazd to tego kraju. Z racji że paszport który posiadałem z tamtych lat utracił termin ważności, zostałem zmuszony do wyrobienia nowego. W starym paszporcie zostały przedziurawione jedynie okładki, reszta nie tknięta. Czy posiadając wizę w starym paszporcie i jednocześnie aktualny mogę mieć problem z przekroczeniem granicy?? Czy od 2006 zmieniły się zasady wyjazdowe odnośnie mojego typu wizy?? Typ wyjazdu który planuję ma być jedynie turystyczny Z góry dziękuje za odpowiedz!
airmouse Napisano 15 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2010 Oczywiście stronę ambasady USA w Polsce odwiedziłeś, prawda ? http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n...sa_renewal.html
rekus Napisano 22 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2010 Mam kilka pytań odnośnie wizy i paszportów w czasie wyprawy do USA!W roku 2006 dostałem wizę B1/B2 na okres 10 lat i w tym czasie odbyłem miesięczny wyjazd to tego kraju. Z racji że paszport który posiadałem z tamtych lat utracił termin ważności, zostałem zmuszony do wyrobienia nowego. W starym paszporcie zostały przedziurawione jedynie okładki, reszta nie tknięta. Czy posiadając wizę w starym paszporcie i jednocześnie aktualny mogę mieć problem z przekroczeniem granicy?? Czy od 2006 zmieniły się zasady wyjazdowe odnośnie mojego typu wizy?? Typ wyjazdu który planuję ma być jedynie turystyczny Z góry dziękuje za odpowiedz! Zdecydowanie nie powinienes miec problemow z przekroczeniem granicy USA. Moj paszport z ważna do 2010 roku wiza stracil waznosc w 2007 roku. Podróżowalm do USA trzykrotnie z obydwoma paszportami - starym niewaznym z wazna wiza i nowym - taka jest formalna procedura w takiej sytuacji i nigdy nie bylo zadnego zamieszania na granicy z tego powodu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.