Skocz do zawartości

Kartka Przypięta Do Paszportu?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Otrzymałem wizę 10 letnią do USA. W paszporcie przypięta była żółta kartka informacyjna o tym że wiza nie upoważnia do przekroczenia granic USA itp. Mam pytanie - czy ta kartka to ma być w paszporcie czy mogę ją wyjąć??I jeszcze jedno małe pytanie - na okładce paszportu jest naklejka z kodem kreskowym, czy to też można odkleic czy lepiej pozostawić.Jeśli te rzeczy są ważne to mam obawy aby to gdzieś nie oderwało się.

Napisano

Jeśli chodzi o żółtą kartkę w paszporcie, to ja ją wciąż mam. Kilka razy podróżowałam do USA od czasu dostania wizy turystycznej i nikt mi jej nigdy nie wyjął. A ja z obawy że może do czegoś się przydać, zostawiłam ją. Tak więc nie wiem jak inni, ale u mnie siedzi sobie wygodnie w paszporcie.

Co do kodu kresowego, to o ile się nie mylę to ten sam kod który dostaje się z DHL. Nie wiem czy mam rację w 100%. Póki mam miejsce, to kolekcjonuję wszystkie naklejki, jak również "DOC. OK" ;) które dostaję na lotnisku w Polsce po wstępnej kontroli :).

W sumie ciekawa jestem czy inni się tego pozbyli.

Napisano

Ta kartke mozesz wyjac i zostawic sobie na pamiatke- na lotnisku wypelniasz I-94 Tego pilnuj jak oka w glowie!!! Co do tego kody kreskowego mozesz to odkleic. Jezeli by ci sie zdazyla kontrola narkotykowa- naklejaja ci mala kwadracik na okladce to warto zostawic- kolejnym razem jak zobaczy oficer ze jzu miales to moze cie pusci bez kontroli

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...