vjarek Napisano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2010 Witam obecnie staram się o obywatelstwo, potrzebuję Status Information Letter z Selective Service, mam pytanie czy ktoś z was starał się o taki list i jak długo czekał ponieważ bardzo zależy mi na czasie. Pozdrawiam
tris85 Napisano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2010 Moj przyszly maz skladal papiery na poczatku pazdz a odpowiedz z Selective Service dostal pod koniec listopada, wiec ok. 1,5miesiaca. Mieszkamy w NYC. Cierpliwosci w czekaniu i powodzenia!
andyandy Napisano 20 Maja 2011 Zgłoś Napisano 20 Maja 2011 Miałem interview w kwietniu 2011, niezarejestrowałem się do SS w ogóle, lecz po upływie 5 lat od 26 urodzin, fakt ten jest wybaczany (miałem ponad 31 lat w chwili interview), nie miałem ze sobą żadnego letter z SS mimo że przed interview dostałem papier mówiący o tym żebym coś takiego przynieść na interview. W trakcie interview oficer mnie o to niepytał, tylko sprawdził osobiście przez internet mój status w SS (unregistered ), więc w moim przypadku jak i uważam w każdym innym, letter z SS jest niepotrzebny. Sprawa zakończyła się pomyślnie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.