bunny Napisano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2005 "Ten drugi druczek" można sobie obejrzeć (z opisem) tu: http://www.cbp.gov/xp/cgov/travel/vacation...ration_form.xml
deedee Napisano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2005 Dzięki za ten link No i mam pytanie (byc może głupie): w punkcie 11 podpunkt a) jest pytanie o "food," czy im chodzi o food generalnie jako jedzenie (czyli wszystko podchodzi w stylu czekolada, dżem, makaron)? Tak pytam bo coś bym chyba z Polski wzięła, wiem, że jakiekolwiek mięsko czy owoce odpadają, ale nie jestem pewna jak jest z tymi innymi jedzonkami.
Bozka Napisano 4 Maja 2005 Zgłoś Napisano 4 Maja 2005 Teoretycznie nie wolno wwozić nic, ale ludzie różne rzeczy przewożą. na pewno powinno być raczej zapakowane firmowo - tak mi się wydaje.. A to czy Ci się uda zależy raczej od tego czy ędziesz mieć szczęście :wink: Czego Ci życzę
wiola Napisano 22 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2005 Pod wpływem rozmowek na temat deklaracji celnej, postanowilam poszukac, aby wiedziec co i jak wypelnić I oczywiscie, jak to ja mam pytanie. Jest tam pkt 15, o calkowita wartosc wszystkich przywożonych artykułów, w tym prezentow co tam wpisac ?? Podobnie z tabelką na nastepnej stronie, opis i wartosc = razem w $ Wpisac tam te drobne prezenty ?? Pytam o teorie i wasze doswiadczenia jak to wyglada w praktyce ?? Pozdrowionka
dobry010 Napisano 22 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2005 Ja mialem ze soba bombonierki, polska wodeczke i cos tam jeszcze... w pkt 15 wpisalem chyba 30 dolarow i tyle. nikt o nic nie pytal, nikt nic nie sprawdzal... Pozdrawiam
SantaCruz_CA Napisano 22 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2005 Pod wpływem rozmowek na temat deklaracji celnej, postanowilam poszukac, aby wiedziec co i jak wypelnić I oczywiscie, jak to ja mam pytanie. Jest tam pkt 15, o calkowita wartosc wszystkich przywożonych artykułów, w tym prezentow co tam wpisac ?? Podobnie z tabelką na nastepnej stronie, opis i wartosc = razem w $ Wpisac tam te drobne prezenty ?? Pytam o teorie i wasze doswiadczenia jak to wyglada w praktyce ?? Pozdrowionka nic nie wpisujesz ze wwozisz jakies prezenty. wszedzie zaznaczasz "nie" a tam w tej jednej rubryce zaznaczasz max 90USD albo inna nizsza kwote i jest cacy ;-) do tabelki wpisuje sie tylko towary DO OCLENIA!!!
wiola Napisano 23 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 23 Lipca 2005 Wiedzialam ze na ciebie moge liczyc dziekuje Santa
aga1410 Napisano 21 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2008 Witam, słuchajcie, jak to jest z tymi prezentami, będę miała kilka rzeczy dla przyjaciół, prezenty wartość w sumie ok 300 zł więc wg obecnego kursu ok 150 $, są to książki, spinki srebrne, płyty itp. Czy powinnam to wpisać do deklaracji celnej? Tam jest napisane że wartość nie może przekroczyć 100 $ jeśli chodzi o prezenty, ale z drugiej strony to nie są jakies straszliwie wartościowe rzeczy tylko w sumie tyle wychodzi. Jedynie spinki będę miała przy sobie, a resztę wpakuję do bagażu głównego. Doradźcie :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.