pinang Napisano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Hey, mam takie pytanie odnośnie zwrotu podatku na konto w usa. Trzeba tam podać routing number oprocz numeru konta. Ja mam konto w Wells Fargo i wysłałem do nich zapytanie o ten routing number. Odpowiedzieli mi: The routing number for your account for checks, direct deposits, and preauthorized debits is 124103799. To receive a wire transfer into your Wells Fargo account, use routing number 121000248. A więc który z tych numerów mam podać do zwrotu podatku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gal Napisano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Kazda instytucja finasowa (bank) ma inny numer (routing number). "Routing no" jest to kod bankowy potrzebny do odnalezienia finansowej instytucji korespodujacy z numerem konta w danej finansowej instytucji. Musisz podac oba numery aby otrzymac pieniadze na konto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinang Napisano 14 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Września 2010 No właśnie ten drugi numer jest podany na stronie banku ogólnie do wszystkich wire transfers, więc chyba nie koresponduje z moim numerem konta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
airmouse Napisano 15 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Września 2010 121000248 - w przypadku gdy zwrot będzie odbywał się przelewem na konto. 124103799 - gdy należność miałaby być pokryta czekiem, wpłatą bezpośrednią bądź też obciążeniem autoryzowanym? ( nie wiem co to jest, ale wydaje mi się, że może być czymś podobnym do naszych, kiedyś używanych, czeków potwierdzonych ) Skoro chcą Ci zwrócić na konto, to będą robili przelew ( wire transfer ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinang Napisano 15 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.