m74124 Napisano 6 Maja 2015 Zgłoś Napisano 6 Maja 2015 Wiza przynana, na 10 lat pytań kilka, same podstawowe. Rozmowa w Warszawie, tłumy ludzi, czekałam 1,5h na rozmowe. Bardzo miła i młoda pani konsul. Niektórych maglowali, trudno stwierdzić czy dużo osób wyszło bez paszportów. A no i samych rozmów innych ludzi nie słyszałam
Camille85 Napisano 8 Maja 2015 Zgłoś Napisano 8 Maja 2015 Witajcie! To mój pierwszy post, ale forum czytalam od tygodnia. bardzo wam dziękuję za wszystkie Wasze posty - pomogły mi się przygotować do wizyty. Przede wszystkim nasza /moja i męża wiza miała status spotkania ER - przyspieszony. Wyjazd służbowo turystyczny - mąż dostał zapro od firmy w USA gdzie byłam dodana jako osoba towarzysząca. Przy wejsciu przy naklejaniu kodu pani załączyła ten list do paszportu i potwierdzenia złożenia DS160. następnie standard - rejestracja, numerek, odciski. Na rozmowę czekaliśmy około godziny, a to przez pewna parę, która nie umiała zrobic zdjęcia, pani raz zamknęła oczy, poźniej zaczęła wymyślać ze takie nie, a mąż miał zdjęcie niepasujące. Ok. Rozmowa: K /konsul - bardzo młoda miła Pani/ M /Mąż/ J /ja :)/ K:pierwszy raz ubiegamy sie o wizę? M:tak K:cel wizyty? M:biznesowo turystyczny K: termin wyjazdu? co będziecie robić? M: 17maj NYC - zwiedzamy - 20-26 maj Indianapolis - spotkania biznesowe i uczestnictwo w Indy 500 Race K:na czym polega biznes? M:spotkania z przedstawicielami i prezesem firmy XXX K:czym się pan zajmuje? M: pracuję w XXX jako XXX gdzie odpowiadam za XXX K: czym się pani zajmuje? J: wychowuje dzieci K: idzie dzieci państwo mają? J; dwójkę K: czy dzieci zostają w kraju? J: tak K Otrzymuja państwo wisa na 10 lat - miłego pobytu w USA I wszystko Umówieni byliśmy na 8. Weszliśmy o 7:30 wyszliśmy z ambasady o 10:30.
Camille85 Napisano 8 Maja 2015 Zgłoś Napisano 8 Maja 2015 Wiem, dlatego nie powiedziałam "zamuję się domem czyt. nie pracuję" tylko że wychowuję dzieci
sabina32 Napisano 31 Maja 2015 Zgłoś Napisano 31 Maja 2015 Witam Moja wizyta w konsulacie USA 01,04,2015r Warszawa Byłam z córką lat 5 obie mialyśmy umówioną wizyte ,standart na wejściu bezpieczeństwo itd, przy oklejaniu paszportu Pan sugeruje , że potrzebny mi odpis aktu urodzenia córki informuję go , że dzwoniłam do kosulatu i nie jest mi to potrzebne wtedy Pan zmienił zdanie , ze ewentualnie przy odbiorze paszportu z wizą bedzie potrzebne ok powiedziałam mu , że ma takie w domu jak coś , w pierwszym okienku numerek putanie w jakim celu w drugim okienku już bez córki tylko moje odciski i oczekiwanie na rozmowe z pracownikiem konsulatu 40 osób przed nami czekmy ,kącik dla dzieci jest , więc córa miała zajęcie nasza kolej pare pytan w jakim celu ? do kogo ? czy mama jest obywatelem USA? gdzie prcuje ? gdzie prcuje mąż ? czy mieszkanie jest moje czy wynajmuje ? na jak długo ? i do córki czym sie zajmuje ? Pani pisze pisze i obie dostałyśmy promesy wizowe na 10lat wielokrotnego wjazdu żadnych zaświadczeń z pracy , zgody męża , wyciągów z banku itp miło , szybko w środe byłyśmy w piątek już kurier dostarczył paszporty każdy zapakowany osobno za każdy opłata 24zl .( pan nie chcial aktu urodzenia ) w paszport córki info załączone o zgodzie notarialnej drugiego rodzica już mamy opłata uu notariusza 25zł bilety już kupione czeka nas 5 pięknych tygodni na Florydzie pozdrawiam
szpic Napisano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2015 Umówiony na 9.15 bylem juz na miejscu o 8.35. Poczekalem chwilę do sprawdzenia paszportu i wniosku. 8.45 wszedlem do środka. 6 osób w kolejce więc szybko poszlo. Rozmowa po angielsku. Czym sie zajmuje. Czy gdzies podróżowałem. Czy jade sam i co chce zobaczyc. I ostanie pytanie na jak dlugo. Calosc trwalo moze z 2-3minuty
szpic Napisano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2015 ...ale dostałeś wizę czy nie ? tak Ogólnie jak widziałem to nikt z wychodząccyh nie wychodził smutny. Jedyna rzecz, która mnie zaskoczyła to w czasie gdy w jednym okienku zalatwili 1 petenta to w drugim 6
Alon_e Napisano 9 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2015 Stres straszny, a to dopiero jutro. :-) Hej! jutro o tej godzinie będzie już po wszystkim, chcę się dzisiaj jeszcze tylko upewnić czy wszystko mam gotowe. na ds160 przy passport number zrobiłem odstęp pomiedzy EH 00000, podczas wybierania terminu nie robiłem już tego odstępu. Niestety, ale jak próbuje wysłać potwierdzenia na Email to nie dochodzi, na żaden. (będzie przez to jakiś problem?) Zaczynając. Mam 16 lat (kalendarzowo 17 w Listopadzie, przestawiam się jako 16) moi rodzice są po rozwodzie mieszkam z Tatą, Wizytę w Ambasadzie w Krakowie mam na jutro o 9:45. Jedzie Tata i Mamą, nie dodawałem nikogo na żadna listę w ambasadzie itd. więc prawdopodobnie będę tylko ja na wejściowej. Czy rodzice mogą (muszą?) wejść ze mną? Wolałbym jakby któryś był z rodziców, cała rozmowę pragnę (ja) przeprowadzić po Angielsku, rodzice jedynie rosyjski (z wiadomych względów . Całą wizytę mam juz ułożoną i lecę SAM do kuzyna (25 lat) i jego rodziny (tata, mama) do NYC. Pragnę wylecieć 10 Sierpnia bo tak jesteśmy umówieni jak wszystko pójdzie dobrze. Kuzyn ma obywatelstwo USA urodził się tam itd. Jego rodzice również mają obywatelstwo jednak są.. Polakami i mieszkają tam już dobre 20 lat. Kuzyn był w Polsce 3-4 razy poznaliśmy się.. ale i tak to jest jakby dalsza rodzina. W DS160 wpisałem, jego domowy adres, podałem jego dane. Mnie więcej tyle. Do Ambasady biorę: Paszport, zdjęcie Potwierdzenie DS160 Potwierdzenie Przelewu Napisany adres kuzyna. Nie chcę brać nic na siłe i wpychać. Lecę w celu czysto turystycznym.. jest to moje głupie? marzenie, przez kilka lat nie jeździłem na wakacje tylko odkładałem na ten wyjazd. Sponsorują mi wyjazd Rodzice, ja biorę pieniądze tam na zakupy i wejściówki. Dzięki, jakby ktoś chciał mi coś jeszcze doradzić to bardzo dziękuje i zapraszam na PW lub norbertkornaus@gmail.com Pozdrawiam,
Mateusz20 Napisano 9 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2015 Potrzebny Ci paszport i potwierdzenie DS-160 oraz zdjęcie, gdyby to na wniosku było słabej jakości. Ja proponuję jeszcze zabrać legitymację szkolną, bo wnioskuję po wieku, że jesteś uczniem. Co do wchodzenia z kimś, to poszukaj na forum, bo było kilka razy o tym. Nie pamiętam co i jak, bo nie było mi to potrzebne, ale chyba w wieku do 18 lat można wejść z opiekunem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.