Mysia Posted May 4, 2005 Report Posted May 4, 2005 Rodzina prosi mnie o przywiezienie typowo polskich cukierkow: michalki, krowki itp. Czy mozna przewozic slodycze przez granice? :? Prosze o odpowiedz, ewentualnie podanie strony internetowej ( w jezyku polskim) na ten temat. Pozdrawiam. Lece do Chicago
m82 Posted May 4, 2005 Report Posted May 4, 2005 ja rok temu zabierałam bombonierki, małe butleczki z żubrówką itp ;-) wszystko w duzym plecaku, opatulone w ciuchy. nic sie nie stało i nikt sie nie czepiał. a co do przewożenia takich rzeczy.... moja znajoma dała mi torebkę mięty (liści zerwanych w swoim ogrodzie). miałam to w bagażu podręcznym. na tym ich rentgenie fajnie to wyglądało... widziałam :-) trzy razy przepuszczali plecak przez niego, ale nikt nawet nie poprosił o otwarcie. puścili, a w końcu nie wiem, czy są aż tak dobrze wyszkoleni żeby na rentgenie odróżnić miętę od innych roślinek... no ale cóż.... ich problem. w plecaku miałam jakieś jabłko i czekoladę, ale to wiadomo, że na własny użytek.
kajko Posted May 4, 2005 Report Posted May 4, 2005 nie ma z tym problemu ...mialam w podrecznym bagazu tone slodyczy i nikt sie nie czepial
Biedronka Posted May 6, 2005 Report Posted May 6, 2005 Co do slodyczy...jesli ktos je kocha tak jak ja to radze zaopatrzyc sie w Milke czy Wedel:) Tam nie widzialam takich jak w Polsce, a 'amerykanska' czekolada ma inny smak od tej polskiej( w polskim sklepie czekolade Wedla mozna kupic za ponad 3$!!) P.S. Problem jest jednak w tym ze jest cieplo i moze sie po drodze roztopic, nie mowiac juz o czerwcu...
Ana21 Posted May 6, 2005 Report Posted May 6, 2005 ja wiozłam zarówno tam jak i do Polski i nie mialam z tym problemy przeciez nie wieziesz tego tonami
Mysia Posted May 6, 2005 Author Report Posted May 6, 2005 Ok. Dzieki wszystkim za odpowiedzi. Ana21 masz racje tonami nie bede wiozla ale z 2 kg napewno. Pozdrawiam. Lece za 5 dni. Lepiej wiedziec wiecej nia za malo.
muss_ka Posted May 7, 2005 Report Posted May 7, 2005 A ja proponuje zerknac tutaj : http://www.usa.info.pl/board/index.php?showtopic=1755 Tam jest troche wiecej na ten temat 8) Nooo i daje troche do myslenia... PozDr :wink:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.