Morgan Napisano 5 Marca 2011 Zgłoś Napisano 5 Marca 2011 jak w temacie - z tego co patrzylem to ceny laptopow nie powalaja (200 zl wiecej i mam identyczny w PL i z gwarancja). Czy jest cos co na chwile obecna oplaca sie kupic w Stanach oprocz ciuchow? Nie ukrywam, ze jako student na nadmiar gotowki nie narzekam Druga sprawa - znam takie stronki jak amazon, ebay, bestbuy, mozecie cos polecic? Zdr.
dareknow0 Napisano 5 Marca 2011 Zgłoś Napisano 5 Marca 2011 Tak naprawdę to bardzo trudno odpowiedzieć na Twoje pytanie .Licząc w stosunku do zarobków to oczywiście wszystko w USA jest dużo tańsze ale w przeliczniku to już różnica jest niewielka .Faktycznie przykład laptopa ,jak napisałeś 200 złotych to niewiele i dodatkowo będziesz musiał się bawić z dodatkową wtyczką do gniazdka. Więc kup to co potrzebujesz i będziesz wiedział ,że trochę wyszło taniej ale jak myslisz o kupowaniu czegokolwiek na handel to wielki znak ?
Morgan Napisano 5 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 5 Marca 2011 wlasnie nie tyle na handel co na uzytek wlasny. Bede w okolicach NY. Moze ktos powiedziec jak to wyglada z Iphonem 4? Z tego co widze to sa aukcje na ktorych ceny oscyluja w granicach 500$ ale nie wiem czy nie ma tam jakiegos haczyka typu simlock itp...
lipiecpiotr2 Napisano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2012 iphon 4s 16G kosztuje w New york 750 z taxem wienc za 500$ mozesz sobie kupic podrubke albo shipa jakiegos wiem bo pare tyg kupilem wlasnie tel
Michał_ Napisano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2012 Przy aktualnym kursie dolara ciezko znalezc okazje. Perspektywy zmiany kursu w najblizszej przyszlosci takze nie sa ciekawe.
anna_866 Napisano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2012 wg mnie juz minol czas na kupywanie laptopow w stanach raczej standard ubrania kosmetyki buty czyli te firmy torych nie ma u nas lub sklep narzuca marze. w stanach sa superrr ubrania tj maxx polecam za 5 10 dolcow mozna znalezc ubrania kosztujace oryginalnie 50 ale trzeba szukac in czesto tam bywac nie wiem dlaczego perfumy z usa pachna inaczej w polsce czy t o przez stezenie powietrza? ale w polsce traca zapach.
Sygin Napisano 4 Września 2012 Zgłoś Napisano 4 Września 2012 w USA, szczególnie, jak jest okres promocji, opłaca sie kupoiwać większość rzeczy. i nie ważne, czy to będzie biustonosz, czy tablet. ubrania tanieją wtedy znacznie, a elektronika zawsze jest tutaj nawet kilkaset złotych tańsza.
lipiecpiotr2 Napisano 20 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 tak elektronika jest bardzo tania laptopy tez bo mozna fajnego laptopa kupic za 250 $ 17 cali i wogole Ja kupiłem dla siebie laptopa HP pavilion 9 najnowszego jaki tylkoo wyszedł za 750$ a w polsce 4500zl to jest troche roznica za tel zapłacilem 500$ nowego w apple iphona 5 był na promocji akorat w tedy trafiłem na czarny piątek to go łyknołem co jeszcze tanie maja narzedzia elektryczne nie porównanie ale jesli ktos chce kupowac w usa i przesyłac do Polski to trzeba patrzec na wage bo wysłanie paczki ekonom promem za 9kg płaci sie 100$ a samolotem za 9 kg 190$
TomaszNL Napisano 23 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2013 .... ale jesli ktos chce kupowac w usa i przesyłac do Polski to trzeba patrzec na wage bo wysłanie paczki ekonom promem za 9kg płaci sie 100$ a samolotem za 9 kg 190$ Mysle ze tu wlasnie jest przyslowiowy pies pogrzebany. Jesli wybiera sie ktos do USA w celach turystycznych to jest pare rzeczy ktore sie oplaca przywiezc. W innym przypadku koszty niweluja wszelkie oszczednosci. Poza tym zyjemy w XXI wieku. Polska jest czlonkiem UE, polki sklepowe uginaja sie od towaru. Kurs dolara jest dosc wysoki (o powrocie do poziomu 2zl nie ma poki co marzyc). Historie typu: "elektronika w Stanach jest za pol darmo" to mozna miedzy bajki wlozyc. Wracając jednak do pytania zadanego w temacie. Wedlug mnie najwiecej zaoszczedzic mozna na produktach Apple'a (ipod, iphone 3-4), oraz samochodach z gornej polki (klasa premium, SUV etc.).
lipiecpiotr2 Napisano 23 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2013 no masz racjie auto za około 10 tys i naprwade fajne i młode mozna kupic kumpel wysylal z NY do polski za wszystko zapłacił 1200$ prom i inne opłaty ale i tak warto:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.