matys Napisano 8 Maja 2005 Zgłoś Napisano 8 Maja 2005 witam i pozdrawiam wszystkich, mam pewien problem mam 2 wizy w paszporcie tylko ze jedna jest juz stara bo byla tylko na 3 tygodnie a druga jest na 5 lat, ale jest to wiza F1 studencka i moge na niej jechac tylko do szkoly.Za 2 tygodnie jestem umowiony w konsulacie na spotkanie i bede sie ubiegal o wize turystyczna, gdzyz mam pare zalatwien w NY no i pozniej lece na wakacje do MIAMI.Patrzylem na strone konsulatu czy cos sie zmienilo w procedurze ubiegania sie o wizy i zobaczylem ze musze wypelnic druk ds - 156 elektronicznie.Poczytalem troche o tym no i okazalo sie ze musi byc wypelniony i wydrukowany drukarka laserowa co oczywiscie bylo pierwszym problemem czy ktos moze mi wyjasnic o co chodzi z tym elektronicznym drukiem i czy mozna wypelnic to normalnie tak jak zawsze i przynies do ambasady czy teraz obowiazkowe jest wypelnianie elektroniczne?? MATYS
wiola Napisano 8 Maja 2005 Zgłoś Napisano 8 Maja 2005 To wcale nie jest takie trudne poradzisz sobie. Rzeczywiscie formularz musi byc wypelniony elektronicznie, ale nie koniecznie na drukarce laserowej. Moj wniosek wydrukowałam na zwykłej atramentówce i było ok Powodzenia
ela Napisano 12 Maja 2005 Zgłoś Napisano 12 Maja 2005 a propo DS-156 czy ma znaczenie jak ten formularz bedzie wydrukowany? tzn jedna strona na osobnej kartce (total 3 kartki) czy dwustronnie drukowac? dzieki za info
iskra Napisano 12 Maja 2005 Zgłoś Napisano 12 Maja 2005 cześć proponuje aby wniosek był wydrukowany na 2 kartkach tzn dwie strony na jednej kartce. kod na osobnej stronie......tak miałam ja..... i było oki
wiola Napisano 12 Maja 2005 Zgłoś Napisano 12 Maja 2005 Ponoć jest to uzależnione od konsulatu. W Warszawie- mozna na 3 (tak mialam i bylo dobrze), w Krakowie prawdopodobnie przyjmują wnioski wydrukowane obustronnie, czyli na 2 kartkach.
ela Napisano 23 Maja 2005 Zgłoś Napisano 23 Maja 2005 ostatnie pytanie przed srodowym interview: :shock: czy fotke mam wklejac na formularzu czy mam ja zabrac luzem, a oni sami w konsulacie mi ja przykleja? :shock: dzieki
wiola Napisano 23 Maja 2005 Zgłoś Napisano 23 Maja 2005 Przykleić :!: lub zabrać ze soba klej i po sprawdzeniu formularza przykleic Zabrałam ze sobą drugie zdjecie, na wszelki wypadek :wink: Powodzenia
izza Napisano 23 Maja 2005 Zgłoś Napisano 23 Maja 2005 ja nie mialam przyklejonego zdjecia ani kleju Jak sprawdzali formularz to sami sie tym zajeli, nie bylo zadnego problemu. (Warszawa)
wiola Napisano 24 Maja 2005 Zgłoś Napisano 24 Maja 2005 Zapewne podobnie należy miec formularz ze zdjęciem 5x5 :hmmm: Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.