urbinio Napisano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2012 Właśnie zastanawiam sie nad kupnem tej karty tylko ze ona jest strasznie droga jak na nase reali bo na 7 dni kosztuje 180$ bede tam 8 dni i fajnie by bylo pozwiedzac chociaz te najciekawsze miejsca.
Joanna30 Napisano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2012 Strasznie droga? Wg mnie wcale. Na nasze realia owszem, dlatego lepiej przeliczać wszystko 1:1, choć faktycznie jest to mniej więcej 1:3 Zobacz, jakie atrakcje ona zawiera (część atrakcji jest bezpłatna, ale jest umieszczona w NYPass, żeby mieć świadomość, że takie atrakcje w ogóle są), potem zastanów się, co chciałbyś zobaczyć i przelicz, ile kosztują te atrakcje poza kartą. Ja już mówiłam, co udało mi się zobaczyć w ciągu trzech dni. Gdybym chciała wykupić sobie tylko te atrakcje, które udało mi się zobaczyć (bo mogłam więcej, ale nie chciałam się spinać), to i tak wyniosłoby mnie to drożej, niż na karcie.
urbinio Napisano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2012 no właśnie zamierzam usiąśc w weekend i poprzeliczac te wszystkie atrakcje a mozecie napisać ile tak mniej wiecej co kosztuje. Statua wolnosci, empire, muzeum woskowych figur itp, takie wazniejsze bylbym bardzo wdzieczny za takie info.
lochraven Napisano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2012 Statua Wolności jest chyba w remoncie - zamknięta dla odwiedzających? Poza tym proponuję po prostu przepłynąć się darmowym promem na Staten Island, można zobaczyć Statuę z bliska
Joanna30 Napisano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2012 Ale to musisz sobie powchodzić na ichnie strony i posprawdzać. Zresztą na stronie NYPassa, jak otworzysz sobie listę wszystkich atrakcji i w każdą z nich wejdziesz, to zobaczysz, ile kosztuje poza NYPassem, bo są tam podane ceny. Statua Wolności jest chyba w remoncie - zamknięta dla odwiedzających? Poza tym proponuję po prostu przepłynąć się darmowym promem na Staten Island, można zobaczyć Statuę z bliska Wnętrze jest zamknięte. Ale na wyspę można popłynąć. Zresztą ja nie wchodziłam do środka, tylko oglądałam Statuę z zewnątrz.
pacio177 Napisano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2012 Właśnie zastanawiam sie nad kupnem tej karty tylko ze ona jest strasznie droga jak na nase reali bo na 7 dni kosztuje 180$ bede tam 8 dni i fajnie by bylo pozwiedzac chociaz te najciekawsze miejsca. nie kupuj tam.Moze wybierz tą http://www.citypass.com/new-york?mv_source=rkg&creative=10493023349&adpos=1t2&gclid=CIym9Ljmm68CFQhe3wodPX5gbQ
Joanna30 Napisano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2012 Dlaczego nie kupuj tam? Ta, którą polecasz oferuje wejście tylko do 6 atrakcji (z czego przynajmniej jedna jest bezpłatna). Jeśli on nie lubi biegać po muzeach, a chciałby zobaczyć coś innego, to ta karta mu się nie przyda No, ale to on sam musi określić, co chciałby zwiedzić; zobaczyć, ile to będzie kosztowało, a ile na karcie i dopiero potem podjąć decyzję.
pacio177 Napisano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2012 Chodzilo mi o to ze ta jest 100 dolarow tansza, ma podobne atrakcje i jest na 9 dni
urbinio Napisano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2012 Dzieki wielkie Pacio chyba zdecyduje sie na ta twoja bo, rzeczywiscie jest 100$ tansza i sa tam te muzea ktore chce zwiedzic, ale wiadomo sprawe musze przegadac jeszcze z narzeczona na co sie ona nastawia Ale widze ze i na Chicago sa tez te karty to dobrze wiedzieć bo bede tam tydzien i moze tez bedzie warto zakupić. No nic wielkie dzieki za rade.
Joanna30 Napisano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2012 Chodzilo mi o to ze ta jest 100 dolarow tansza, ma podobne atrakcje i jest na 9 dni Podobne atrakcje? Ta karta zawiera 6 atrakcji, a NYPass ponad 70. Ale każdy wybiera to, co mu najwygodniej Najważniejsze to nie przepłacić
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.