Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wiem, ze w temacie:

http://www.usa.info.pl/board/index.php?showtopic=1707

jest troche na ten temat, ale mam pytanie, czy rejestracja takiej karty do zbierania mil cos kosztuje? Poniewaz mam bilet w Air France, wiec naleze do aliansu SkyTeam i rozumiem, ze tam moge sobie taka karte wyrobic. Czy to dlugo trwa i jak wyzej, czy obciaza to mnie kosztami dodatkowymi?

Bilet juz mam wykupiony. Pozdrawiam.

Napisano

to NIC nie kosztuje! to my im robimy łaske, ze sobie cos takiego zakladamy! :-) bo oni wiedza, ze wtedy przyciagna i zatrzymaja klienta ----> bo ta osoba bedzie wtedy chciala latac tylko jednymi liniami/aliansem, zeby potem dostawac nagrody.

jezeli lecisz Air France, to zalatw sobie najlepie karte Air France, albo karte jakiegokolwiek innego przewoznika nalezacego do SkyTeam. - info/odnosnik na temat programu lojalnosciowego jest zawsze na stronie glownej przewoznika.

jak sie zapiszesz do tego programu, to od razu podczas rejestracji przydzielaja tobie numer - musisz go zapisac/wydrukowac i potem podawac przy rezerwacji/przy odprawie (wydawaniu karty pokladowej przy gate'cie.)

po odbyciu pierwszego lotu, wyrabiaja plastikowa karte i przysylaja na twoj domowy/firmowy adres. niektore linie przysylaja karte bez odbywania lotu, ale rzadko sie tak dzieje - zreszta to nie ma znaczenia - wazny jest jedynie twoj numer, ktory musisz pamietac aby podawac. noszeniem przy sobie karty bedziesz sie martwil jezeli zdobedziesz wyzszy status ;-) wtedy bedzie sie wszedzie liczyla (wstep do executive lounge nawet jesli lecisz w klasie ekonomicznej, odprawa przy stanowisku dla business class, najwyzszy priorytet na liscie na darmowy upgrade do klasy business w przypadku overbooking'u i wiele wiele innych ;-) )

Napisano

Santa popraw mnie jeśli źle rozumuję.

Mój bilet kupuje mi biuro, już jest kupiony. Rozumiem że przy odprawie przy wejściu do gate'umam powiedzieć że należę do programu lojalnościowego i mój numer karty jest taki i taki. Tak?

Czy wtedy mi dazą tą kartę czy przyjdzie pocztą?

Napisano

masz 2 mozliwosci:

1) zadzwonic do linii i podac swoje dane i dodac "numer karty" do swojej "rezerwacji" (najlepsza metoda - bo potem jak zapomnisz podac tego numeru przy odprawie, to sie nic nie stanie - bo i tak maja to w kompie)

2) podac ten numer tylko przy odprawie biletowo-bagazowej.

jezeli mialabys sytuacje, ze jedyne miejsce w ktorym dostajesz karte pokladowa to gate (np w polsce powiedza Ci, ze bagaz wysla bezposrednio do US, ale ze w np frankfurcie musisz poprosil o karte pokladowa do US bo nie sa w stanie jej wydac w polsce, to podajesz swoj numer karty przy uzyskiwaniu karty pokladowej - czyli w tym przypadku przy gate'cie albo w "lufthansa service center" w hallu (w strefie "bezclowej").

plastikowa karta przyjdzie dopiero po odbyciu pierwszego lotu (od czasu zapisania sie do programu). niektore linie przysylaja ja bez wykonywania pierwszego lotu - ale malo ktore - ze wzgledow oszczednosciowych...

Napisano
zadzwonic do linii i podac swoje dane i dodac "numer karty" do swojej "rezerwacji" (najlepsza metoda - bo potem jak zapomnisz podac tego numeru przy odprawie, to sie nic nie stanie - bo i tak maja to w kompie)

Pewnie zadaję głupie pytania.. ale nic na ten temat nie wiem,..:) a szkoda bo juz wcześniej mogłam sobie bierać mile :?

Czy dzwoniąc do Lufthanzy, muszę dzwonić do Niemiec?

Czy jest też jakiś numer w Plsce pod który w takich sprawach się dzwoni?

I czy np. ktoś z rodziny może też korzystać z mojej karty tj. z jej numeru?

Napisano

nie, ta karta jest tylko dla Ciebie. inni musza sobie swoje wlasne zalozyc.

numer do lufthansy w polsce to 0801 312 312. adresy biur i numery telefonow w warszawie i katowicach sa na ich stronie www.lufthansa.pl --> contact

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...