Janek_1990 Napisano 3 Maja 2011 Zgłoś Napisano 3 Maja 2011 witam wszysthich, hej! jade w tym roku po raz pierwszy na work & travel (wiza j1) i juz od razu popelnilem duzy blad mianowicie bilet lotniczy wykupilem jeszcze przed data rozpoczecia programu podana na formularzu ds 2019. po prostu pomylily mi sie daty, myslalem, ze moge przyleciec juz 16 czerwca, a okazalo sie, ze najwczesniej moge 17. w kazdym razie moje pytanie brzmi: czy jest jakas szansa, ze na teren usa zostane wpuszczony 16 czerwca, czy nie mam co sobie robic nadziei i lepiej kupic nowy bilet? a moze po prostu leciec tego 16-tego i przeczekac te kilka(nascie) godzin na lotnisku, az minie polnoc i zacznie sie nastepny dzien ? pewnie malo kto mial taki glupi problem w przeszlosci, ale bede wdzieczny za wszystkie rady!
Rademedes Napisano 3 Maja 2011 Zgłoś Napisano 3 Maja 2011 Do USA mozesz wjechac do 30 dni przed "start date" na Twoim DS2019. Nie wolno Ci tylko pracowac przed ta data. Pozdrawiam!
sveg Napisano 4 Maja 2011 Zgłoś Napisano 4 Maja 2011 za to musisz odjąć 1 dzień na zwiedzanie Stanów po zakończeniu się programu
Rademedes Napisano 4 Maja 2011 Zgłoś Napisano 4 Maja 2011 nic sie nie odejmuje od "grace period" mozesz przyjechac do 30 dni przed i zostac 30 dni po, to sa dwie odrebne rzeczy
sveg Napisano 4 Maja 2011 Zgłoś Napisano 4 Maja 2011 nic sie nie odejmuje od "grace period" mozesz przyjechac do 30 dni przed i zostac 30 dni po, to sa dwie odrebne rzeczy to ciekawe bo ja z ccusa nie mam takiej opcji, grace period to 30 dni przed jak i po. i w fosterze też taka zasada była a przyjazd nie wcześniej niż 10 dni przed datą na ds2019
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.