babs Napisano 10 Maja 2005 Zgłoś Napisano 10 Maja 2005 Moje n'te pytanie, n'ta wątpliwość Uzależniam się od tego forum ze względu na skuteczność hehehe Wiadomo, że muszę wziąć ze sobą określoną kwotę... czy muszę przewozić te pieniążki w gotówce czy mogę mieć ze sobą tylko mojego kochanego plasticzka z odpowiednią ilością zer na koncie ? ? ? Z góry dzięki za info
SantaCruz_CA Napisano 10 Maja 2005 Zgłoś Napisano 10 Maja 2005 jak chcesz trzymac czesc $$$ na koncie, wyrob DRUGA karte do tego konta - nigdy nie jedz tylko z 1 - mi ostatnio przecieli karte w usa :-( bez powodu.... oficjalnym powodem byl blad w autoryzacji...... :evil: i w ten sposob zamrozily sie pieniadze na koncie...
jumperek21 Napisano 11 Maja 2005 Zgłoś Napisano 11 Maja 2005 O skurczybyki! jak mogli karte przeciąć ? Ja już 2 raz biorę kartę kredytową z Polski, lecz przy kupnie czegokolwiek przez internet w USA nie jest ona tam uznawalna, dziwne. Można na tą kartę np auto pozyczyc , bez problemu. Najlepiej to sobie w Stanach wyrobić karte w banku, czeka się na nią około 2 tygodnie, przysyłają do domu i luz.
SantaCruz_CA Napisano 11 Maja 2005 Zgłoś Napisano 11 Maja 2005 O skurczybyki! jak mogli karte przeciąć ?Ja już 2 raz biorę kartę kredytową z Polski, lecz przy kupnie czegokolwiek przez internet w USA nie jest ona tam uznawalna, dziwne. tez sie wszyscy zastanawiali dlaczego debetowa karte przecieli... w koncu "tego sie nie robi" w przypadku debetowych. na szczescie mialem przy sobie 2 kredytowe, wiec odwaznie wyszedlem z opresji obronna reka i nie dalem im sie! ;-) zagranicznych kart nie chca uznawac w usa w internecie ze wzgledow bezpieczenstwa. niektore sklepy przyjmuja zagraniczne karty albo "normalnie", albo trzeba wyslac im ksero karty, ksero paszportu i specjalne oswiadczenie o tym ze to wasza karta i ze sie zgadzacie na obciazenie przez XXXXXX na kwote XXXXXX itd itp - i jak sie to wysle to potem oni to potwierdzaja chyba w polskim banku (???) i ta cala procedura bardzo dlugo trwa - moj kolega czekal ponad 2 tygodnie na sam sygnal ze dokonali autoryzacji.
radzio Napisano 14 Maja 2005 Zgłoś Napisano 14 Maja 2005 SantaCruz_CA napisal; Najlepiej to sobie w Stanach wyrobić karte w banku, czeka się na nią około 2 tygodnie, przysyłają do domu i luz. Jak to sie robi?? tzn. jakie trzeba spelniac kryteria i czy jest to formalnosc (czy trzeba mocno sie postarac) :?: :shock:
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.