blackout Napisano 23 Maja 2011 Zgłoś Napisano 23 Maja 2011 Witam, Czy mając bilet w obie strony mogę mieć jakieś problemy z wlotem do USA? Moja sytuacja wygląda tak: Byłem w USA 4 miesiąc (maj-wrzesień 2010), odebrałem zieloną kartę, nie zdecydowałem się na dłuższy pobyt na terenie Stanów, ponieważ chce skończyć studia w Polsce i później zdecydować o swojej przyszłości. W te wakacje chce tam znowu polecieć i wyrobić sobie biały paszport, żeby nie stracić GC. Pytanie brzmi czy mogę zaoszczędzić pieniądze i kupić od razu bilet w obie strony i jak to będzie postrzegane przy przekraczaniu granicy?
dareknow0 Napisano 23 Maja 2011 Zgłoś Napisano 23 Maja 2011 W momencie gdy wlatujesz do USA na GC nikt Cie nie bedzie pytał czy Ty masz bilet powrotny do Polski czy nie .Takie pytanie mogą zadać turyście a nie rezydentowi.
MATIX Napisano 24 Maja 2011 Zgłoś Napisano 24 Maja 2011 Tylko lec tak bys nie byl dluzej jak rok poza granicami, bo moga ci odebrac zielona karte
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.