Joanna30 Napisano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2011 Ja rozumiem Tylko napisałaś, że to trochę nie w porządku z ich strony, bo dostałaś zaproszenie na trzy tygodnie przed, a ambasada pewnie uznała, że skoro jest petycja, to teoretycznie jesteście gotowe do wyjazdu, czyli każdy ma odpowiedni dokument do tego wyjazdu Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale może biuro paszportowe masz bliżej, niż te 4 godziny drogi do Warszawy. Badania pewnie też możesz zrobić gdzieś bliżej, więc te 4 godziny drogi, to odbędziesz tylko raz
lolita2231 Napisano 12 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2011 No tak na jedno masz racje bo skoro petycja została złożona tzn że musimy być przygotowane na wezwanie biuro paszportowe mam bliżej bo to tylko godzina jazdy a badania moge zrobić gdzie indziej ale do Warszawy jest mi najbliżej niestety No trudno jak nie wyrobie się z paszportem trzeba będzie prosić o przełożenie terminu. Pozdrawiam i ciesze się że moge z Tobą porozmawiać bo myślałam że nikt mi nie odpisze
Joanna30 Napisano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2011 Z paszportem możesz zdążyć się wyrobić, jeśli będziesz miała zgodę drugiego rodzica i poprosisz w biurze, żeby wydali paszport w trybie przyspieszonym. Jest taka możliwość, więc zadzwoń do biura i zapytaj ile to trwa i w ogóle A potem zrób dziecku zdjęcie, złóż wniosek i już. Tylko pamiętaj, że wniosek składasz tam, gdzie mieszkasz (znaczy w biurze, pod które podlegasz).
lolita2231 Napisano 12 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2011 no z tą zgodą to jest problem bo mąż w tej chwili jest w trasie i nie ma możliwości teraz tego napisac i wysłac bo musi to zrobic w polskim konsulacie albo u notariusza i listy z usa jeszcze idą prawie 2 tygodnie no i nie wiem jak oni chcą zrobić zdjęcie dla 3-miesięcznego dziecka
Joanna30 Napisano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2011 Czytałam gdzieś, że ktoś zrobił trzymając dziecko na kolanach, a potem komputerowo usunęli rodzica i zastąpili go białym tłem Na pewno jakieś sposoby są, żeby zrobić dziecku zdjęcie paszportowe
lolita2231 Napisano 12 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2011 Zrobią ze mnie białe tło no ładnie heh
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.