kap Posted May 13, 2005 Report Share Posted May 13, 2005 mam pytanie do kogos kto jechal w zeszlym roku z amerykańskiej organizacji CIEE (potocznie zwanej council)...w roku 2005 spotkanie jest 17.05 o 8:00 w Kraku. Mieszkam w Katowicach tego samego dnia o 9:00 mam egzamin którego terminu nie mogę zmienić...w almaturze mówią o jakiejś liście obecności do podpisania...i że obecnosć jest obowiązkowa w zwiazku z tą listą...w zeszłym roku jechałem z Face The World i byłem na orientation na którym nie było żadnej listy a też wszyscy straszyli...dlatego pytam kogoś kto wie, czy w zeszłym roku na orientation z CIEE była lista do podpisywania i czy przywiązywali wage do niej? dzieki za odp Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin06 Posted May 13, 2005 Report Share Posted May 13, 2005 Niestety nie wiem jak to jest z lista obecnosci bo pierwszy raz jade, ale gdyby bylo to takie bardzo wazne to sa jeszcze 2 orientation: w Poznaniu 19go maja i w Gdansku 21go. Jasne, ze to o wiele km wiecej i dodatkowe koszta ale gdyby ta obecnosc faktycznie byla niezbedna to mozesz chyba jechac na ktores z pozostalych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fifi Posted May 14, 2005 Report Share Posted May 14, 2005 Ja byłam dziś na orientation w Wawie. Moje biuro "sprawdzało obecność" - trzeba było podać datę urodzenia przy wchodzeniu na salę, a oni znaczyli to sobie na liście (może będą sprawdzac czy wszyscy byli, a może nie-nie wiadomo). Nie wiem jak inne biura. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
wron_ka Posted May 18, 2005 Report Share Posted May 18, 2005 bylam na orientation 15.05 w wawie, sponsor CIEE. Zauwazylismy, ze jesli nie pojawisz sie na swoim wyznaczonym spotkaniu, zawsze mozesz pojechac do poznania, gdanska, czy do innego miasta gdzie orientation jest organizowane..Byleby lista byla podpisana ;]..Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
kap Posted May 18, 2005 Author Report Share Posted May 18, 2005 a jak nie będzie podpisana ??? miał ktoś taką sytuacje??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wron_ka Posted May 18, 2005 Report Share Posted May 18, 2005 wtedy masz orientation z CIEE w NY sam musisz tam dojechac, bedac juz w USA ..ale placisz za to orientation za granica ok.300zl do biura, np. Almaturu..ja przynajmniej tak mialam w umowie napisane;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
anyz Posted May 18, 2005 Report Share Posted May 18, 2005 małe pytanko -czy to spotkanie to mają wszyscy z polski ze wszystkich firm??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pat Posted May 18, 2005 Report Share Posted May 18, 2005 moja kolezanka zadzwonila do biura i powiedziala ze nie moze przyjechac na orientation do wawy, bo ma egzamin na uczelni.....nie bylo problemow, zgodzili sie aby nie musiala jechac. po prostu zadzwon albo pojdz do biura i pogadaj....na pewno pojda na reke. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darop Posted May 18, 2005 Report Share Posted May 18, 2005 z tego co ja wiem oficjalnie wszyscy muszą na takim spotkaniu się pojawić z resztą dokładnie tak jak napisała wron_ka, kogo nie będzie musi jechać no NY nieoficjanie jednak na moim orientation byliśmy zaznaczani na liście tylko po podaniu nazwiska więc dużo osób z tego skorzystało i zgłaszali ich znajomi albo po prostu zaraz po odznaczeni się zmywali, więc jeżeli nie dogadasz się z biurem w co wątpie.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.