Kasia666 Posted May 13, 2005 Report Share Posted May 13, 2005 Jade na W&T ale agencja zmieniala mi juz 3 razy parcodawce i w koncu została starszna lipa. Sama wiec znalazlam pracodawce o wiele lepszego, ktory sie przynajmniej mna interesuje. tyle tylkoze w momencie jak bede sie zglaszała po wize bedzie wpisamy ten pracodawca a agencji a ja nie chce w ogole do nie jechac tylko od razu do tego swojego bo juz mam wsyztsko załatwione. Czy moga mi anulowac wize, a jak tak to co wtedy, co to oznacza??? Prosze o odpowiedz:((((9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flame of Udun Posted May 13, 2005 Report Share Posted May 13, 2005 Jade na W&T ale agencja zmieniala mi juz 3 razy parcodawce i w koncu została starszna lipa. Sama wiec znalazlam pracodawce o wiele lepszego, ktory sie przynajmniej mna interesuje. tyle tylkoze w momencie jak bede sie zglaszała po wize bedzie wpisamy ten pracodawca a agencji a ja nie chce w ogole do nie jechac tylko od razu do tego swojego bo juz mam wsyztsko załatwione. Czy moga mi anulowac wize, a jak tak to co wtedy, co to oznacza??? Prosze o odpowiedz:((((9 najlepiej porozmawiaj z agencj w Polsce na ten temat. Jesli sie nie pojawisz u pracodawcy na dsie to raczej Cie usuna z programu.... F Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kasia666 Posted May 13, 2005 Author Report Share Posted May 13, 2005 No ok, ale jak to jest to oni w agencji mi wypelnija ten ds?? I na jego podstwei dostane wize?? A co jest z tym I-94 ktory musze wypelnic w samolocie,b o tam tez musze wpiasac pracodawce?? I czy moge zmienic pracodawce jak juz dostane wize?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flame of Udun Posted May 13, 2005 Report Share Posted May 13, 2005 No ok, ale jak to jest to oni w agencji mi wypelnija ten ds?? I na jego podstwei dostane wize?? A co jest z tym I-94 ktory musze wypelnic w samolocie,b o tam tez musze wpiasac pracodawce?? I czy moge zmienic pracodawce jak juz dostane wize?? hmm nie wiem czy uczestniczyles w orienation - tam Ci wszystko powinny wyjasnic. Po krotce: DS jest wystawiany na podstawie oferty pracy. Adres ktory w nim widnieje jest adresem pracodawcy (zazwyczaj). Pod tym adresem figurujesz w sevisie. Jak zmienisz pracodawce i FUNDACJA sie na to zgodzi to oni zmiena ten wpis. Jesli zrobisz to bez ich zgody to wycofaja sie ze "sponsorowania" Ciebie i departament Stanu anuluje Ci wize. Kwestia czy mozesz zmienic prace czy nie zalezy tylko od Fundacji - ale generalnie mowia nie. I94 to taka kartaczka (część jej) ktora zostaje przypieta do twojej promesy wizowej przez urzednika immigracyjnego na ktorym jest napisane do kiedy mozesz zostac w USA - zwykle widnieje symbol D/S - czyli duration of status - czyli mozesz zostac do dnia na promesie wizowej +30 dni. Na I94 rowniesz wpisujesz adres pobytu w usa - zwykle adres pracodawcy chyba ze masz juz adres zakwaterowania. Ten adres tez w teorii laduje w systemie sevis - wpisywane przez urzednika immigracyjnego. Ta czesc I94 z adresem oddajesz urzednikowi na granicy. Jasne? F Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.