Reachel Posted May 15, 2005 Report Share Posted May 15, 2005 Hej Musze sobie zarezerwowac bilet lotniczy przez internet z Los Angeles do Las Vegas znalazlam juz odpowiedni lot i linie lotnicze americawest mam tylko pytanie jak wyglada ta rezerwacja czy tam podaje wszystkie dane karty kredytowej (billing adres to znaczy moj adres zamieszkania tak?) i co dalej jak juz podam dane karty kredytowej i swoje to jak to wyglada oni mi sciagaja taka sume z karty sami? Jak odbiera sie bilet? Czy na lotnisku sie jeszcze placi czy tylko odbiera bilet? Robie to pierwszy raz a niechcialabym stracic tej kasy za bilet dlatego prosze was o pomoc nie chce kupowac biletu na miejscu bo bede tam niestety dopiero dzien przed odlotem i bilety beda juz duzo drozsze na ten lot :| Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin06 Posted May 15, 2005 Report Share Posted May 15, 2005 Podejrzewam, ze na stronie gdzie wykupujesz ten bilet powinno pisac wszystko odnosnie odbioru biletu i zaplaty za niego. Gdzieniegdzie nie chca akceptowac karty kredytowej wydanej poza USA, np Greyhound. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reachel Posted May 15, 2005 Author Report Share Posted May 15, 2005 no wiem ze powinno pisac ale tu nie pisze nic a przynajmniej nie moge znalezc te linie lotnicze chyba akceptuja polskie karty bo przy rezerwacji w opisie karty mozna wybrac jako kraj Polska wiec chyba przyjma , tylko powiedzcie prosze jak to wyglada Link to comment Share on other sites More sharing options...
SantaCruz_CA Posted May 15, 2005 Report Share Posted May 15, 2005 na america west mozesz kupic bilet nawet na www.bluesky.com.pl albo na http://samoloty.onet.pl (za ta sama cene! :-) ) a jezeli koniecznie chcesz kupic ten bilet bezposrednio na stronie przewoznika, to najlepiej sie z nimi skontaktuj - napisz maila - bo rzeczywiscie nie ma informacji o tym jak sie odbiera ten bilet... no chyba, ze jest to bilet elektroniczny (ale o tym tez nie pisza)... tu jest link do "online chat help" - i tam mozesz sie na zywo zapytac ich agenta - ale to jest dostepne w dni powszednie od "9 a.m. and 5 p.m. (Arizona Standard Time)" a tu masz kontakt z nimi bezposrednio w "Warsaw, Poland (48-22)6977310 americawest@intrep.com.pl" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reachel Posted May 15, 2005 Author Report Share Posted May 15, 2005 Dziekuje bardzo za pomoc zaraz to sprawdze. Nie zalezy mi koniecznie na kupnie biletu z ich strony moze byc nawet przez samoloty.onet.pl jesli koszt jest taki sam, tylko ajk to wtedy wyglada? Jak sie odbiera bilet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SantaCruz_CA Posted May 15, 2005 Report Share Posted May 15, 2005 z samoloty.onet.pl albo przysylaja bilet prosto do domu (ale Ty musisz byc wtedy obecna (zeby podpisac rachunek)- kurier sprawdzi zgodnosc numeru z Twoja karta kredytowa itd - i ona musi byc koniecznie na Ciebie - a nie np rodzicow) mozesz za niego zaplacic tez przelewem na konto - wtedy tez przywioza kurierem. zostawisz komus w domu dowod osobisty i odbierze go za Ciebie ;-) albo mozesz do nich zadzwonic i zarezerwowac ten bilet (albo zarezerwowac przez neta) a odebrac i zaplacic w biurze campus'a (w kazdym duzym miescie jest www.campus.pl) - wtedy mozesz zaplacic jakkolwiek chcesz - gotowka lub ktos moze zaplacic karta za Ciebie swoja karta (ale osobiscie w biurze a nie przez neta) ;-) www.bluesky.com.pl maja takie same warunki odbioru/dowozu, z ta roznica, ze maja tylko kilka biur w polsce (chyba 2)- nie tak duzo jak onet/campus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reachel Posted May 15, 2005 Author Report Share Posted May 15, 2005 Niestety nie jest jednak dokladnie tak jak piszesz na stronach samoloty.onet.pl czy bluesky.com.pl nie ma wszystkich lotow i niestety akurat tych co mnie interesuje to nie ma , tam jest w sumie tylko 5 lotow kiedy normalnie w ciagu dnia jest parenascie z Los Angeles do Vegas. Niestety zaden z tych lotow mi nie pasuje wiec bede musiala jakos jednak zarezerwowac przez zagraniczna strone :| tylko jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SantaCruz_CA Posted May 15, 2005 Report Share Posted May 15, 2005 a dzwonilas do nich? jesli nie, to najlepiej zadzwon do campusa/samoloty.onet.pl - te loty co ich internetowa wyszukiwarka pokazuje to nie wszystkie dostepne! tzn wyszukiwarka internetowa nie pokazuje wszystkich dostepnych w ich systemie rezerwacyjnym - przynajmniej zazwyczaj - w tym przypadku moze byc inaczej... ale sprobuj - po co sie bawic w transakcje z usa jak mozna w polsce zalatwic ;-) jak nie wypali w campusie, to sie skontaktuj z tymi polskimi przedstawicielami na ktorych namiary Ci podalem ;-) albo idz na ten help-chat Link to comment Share on other sites More sharing options...
lonely rider Posted May 25, 2008 Report Share Posted May 25, 2008 Podejrzewam, ze na stronie gdzie wykupujesz ten bilet powinno pisac wszystko odnosnie odbioru biletu i zaplaty za niego. Gdzieniegdzie nie chca akceptowac karty kredytowej wydanej poza USA, np Greyhound. Czy w Greyhound mozna juz placic za pomoca karty kredytowej wydanej w Polsce? Mam zamiar zakupic z wyprzedzeniem bilet bo wtedy wychodzi o wiele taniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rademedes Posted May 25, 2008 Report Share Posted May 25, 2008 ja ostatnio porownywalem i bylo tylko $5 roznicy, wiec nie wiem czy to duzo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.