Skocz do zawartości

Emigracja Na Stałe (24 Latek Po Studiach) - Co O Tym Myślicie ?

Yoshizaki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zaraz to chyba nie słuchałeś go dokładnie. Pochodzi ze Śląska (katowice) i jak widać jest młody, i wykształcony (typ wiecznego studenta w przeszłości). Ponadto jak dla mnie mówi 'ciężkim' językiem: będąc, pracując, jednakże, aczkolwiek, bodajże, prawdę powiedziawszy, niżeli, "pieniążków, troszkę"<Fuj, po co zdrabniać. Z dziećmi rozmawia!?>. Przy okazji "niżeli" jest moim hitem.

Jego blog klasyfikuje się do "młodych wykształconych z wielkich miast" w 100%. Ja pasuje ze względu na jego manierę językową.

lol , moze zacznij w takim razie uczyc Polskiego w szkołach ?

• Odpowiedzi 76
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

lol , moze zacznij w takim razie uczyc Polskiego w szkołach ?

Odpiszę tylko raz "lol-iku". Jeśli byś wiedział co to znaczy maniera to byś nie odpisywał szyderczo. Jego sposób mówienia, intonacja po prostu irytuję mnie, tyle.

PS Wiem, że Katowice piszę się z dużej (wyprzedzając twój kolejny post) ale kolego @pacio177 uczyć polskiego a nie Polskiego w szkołach. Choć może posłucham Ciebie i się przebranżowię na nauczyciela polskiego :/

Bez odbioru!

Napisano

Odpiszę tylko raz "lol-iku". Jeśli byś wiedział co to znaczy maniera to byś nie odpisywał szyderczo. Jego sposób mówienia, intonacja po prostu irytuję mnie, tyle.

PS Wiem, że Katowice piszę się z dużej (wyprzedzając twój kolejny post) ale kolego @pacio177 uczyć polskiego a nie Polskiego w szkołach. Choć może posłucham Ciebie i się przebranżowię na nauczyciela polskiego :/

Bez odbioru!

to zapewne nie lubisz tez takich wyrazów jak "nara" albo "cze" ?:D

Napisano

wojt20....

myślę, że nie powinieneś brać się za poprawianie błędów ortograficznych. W jednym komentarzu, zarówno poprawiając ten z j. polskim, sam popełniłeś inne, zdecydowanie bardziej rażące.

przykłady:

"Jeśli byś"....

"...irytuję mnie".

"...piszę się..." - miło, że piszesz się z dużej litery <nie rozumiem>, ale co do tego mają Katowice?!?

Z mojej strony to tyle.

P.S. nie napisałem tego, by zrobić Ci na złość. Po prostu czytając ten temat, a później Twój komentarz, o mało co nie spadłem z krzesła.

Pozdrawiam!

Napisano

Zaraz to chyba nie słuchałeś go dokładnie. Pochodzi ze Śląska (katowice) i jak widać jest młody, i wykształcony (typ wiecznego studenta w przeszłości). Ponadto jak dla mnie mówi 'ciężkim' językiem: będąc, pracując, jednakże, aczkolwiek, bodajże, prawdę powiedziawszy, niżeli, "pieniążków, troszkę"<Fuj, po co zdrabniać. Z dziećmi rozmawia!?>. Przy okazji "niżeli" jest moim hitem.

Jego blog klasyfikuje się do "młodych wykształconych z wielkich miast" w 100%. Ja pasuje ze względu na jego manierę językową.

Powiedział co wiedział i... umarł na łupież.

:lol: <======= : lol :

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...