Pabl0 Napisano 12 Maja 2012 Zgłoś Napisano 12 Maja 2012 Wydaje mi się że możesz. Rozumiem, że masz inżynierkę? Wydaje mi się, że łapiesz statut studenta na dłużej, najlepiej byłoby jednak zadzwonić do jakiegoś biura W&T i zapytać konsultanta, bo te przepisy się pozmieniały w tym roku trochę.
Azumi Napisano 13 Maja 2012 Zgłoś Napisano 13 Maja 2012 No właśnie mam inżyniera i w sumie od tego wyjazdu zalezy czy pojde na mgr dziennie czy zaocznie. Zaoczne niestety sa tylko od pazdziernika:/ no nic dzięki w kazdym razie:) bede musiala rzeczywiscie zapytac w jakims biurze dokładnie co i jak:)
lukasz065 Napisano 13 Maja 2012 Zgłoś Napisano 13 Maja 2012 Z tego co wiem, to nie będziesz mógł jechać. Kończąc studia w lutym tracisz status studenta, a jednocześnie nie jesteś studentem na studiach mgr. Jednak jest wyjście z tej sytuacji, możesz zapisać się na jakiekolwiek 2-letnie studium policealne i zaliczyć 1 semestr. http://www.tbw.pl/p/warunki-uczestnictwa-3 tutaj masz dokładne warunki uczestnictwa w programie work and travel.
Azumi Napisano 14 Maja 2012 Zgłoś Napisano 14 Maja 2012 na program kwalifikują się studenci/słuchacze na ostatnim roku studiów, nie trzeba przekładać obrony pracy magisterskiej / licencjackiej na po powrocie z USA. W momencie rozmowy w konsulacie amerykańskim Uczestnik musi mieć aktualne indeks i legitymację i być przed "obroną" - tak napisane jest w tych warunkach. Czyli wychodzi na to, że bede mogla jechac jesli bede miala rozmowe przed obrona. Kiedy w ogóle taka rozmowa się odbywa?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.