Skocz do zawartości

Nie Wbito Mi Do Kiedy Moge Przebywac Na Terenie Usa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.Przekroczyłem granicę USA i nie wbito mi do kiedy mogę przebywać na terenie Stanów,mam tylko wbite kiedy przekroczyłem.Wiecie może o co chodzi a może to był po prostu błąd celnika i zapomniał mi wbić do kiedy mogę być na terenie USA.

Pozdrawiam:)

Napisano

Nie pamiętam czy na I-94 było wbite do kiedy mogę zostać, ale pieczątkę w paszporcie miałam tylko z datą wlotu. Też nie wbito mi daty do kiedy mogę zostać. Przyjęłam, że skoro nie ma tego to moge zostać do maks 6 m-cy. Zostałam wtedy na 5 miesięcy. Wróciłam do Polski, po 3 miesiącach ponownie wleciałam bez problemu. Jednak każdy przypadek jest inny więc nie można do końca być pewnym jak to interpretować.

Napisano

W paszporcie ja też mam tylko pieczątki z datami wlotu.

Ale na I-94 miałam daty, do kiedy mogę być.

Najlepiej być tyle, ile się deklarowało przy staraniu o wizę, że się będzie :)

Napisano

W zeszłym roku tez mialam wątpliwosci ile moge dokladnie przebywac w usa, bo co innego urzednik mi powiedzial a co innego wpisal w I-94. Dla potwierdzenia zadzwonilam do U.S. Customs and Border Protection dla danego stanu. Po ok.tygodniu wplywaja do nich inf. o przylatujacych i urzednik sprawdzil mi jaka jest informacja wpisana do systemu.

Napisano

Ja miałem zawsze datę powrotu w pieczątce (taka jajowata pieczątka). Raz jakaś dziewczyna która szła przede mną dostała datę wlotu i pytała mnie czy to jest OK. Powiedziałem że chyba jest źle i żeby wróciła i spytała urzędnika który jej to wbił o co chodzi. Poprawił on datę na datę wylotu (po prostu skreślił i poprawił długopisem).

Napisano

Witam.Przekroczyłem granicę USA i nie wbito mi do kiedy mogę przebywać na terenie Stanów,mam tylko wbite kiedy przekroczyłem.Wiecie może o co chodzi a może to był po prostu błąd celnika i zapomniał mi wbić do kiedy mogę być na terenie USA.

Pozdrawiam:)

blad celnika

Napisano

No właśnie ja też miałam zawsze w tej pieczątce datę "powrotu" i też wlotu. Tylko jednym razem dostałam pieczątkę bez daty do kiedy mogę zostać. W każdym bądz razie Paula555 dała rozwiązanie.

• 3 tygodnie później...
Napisano

W zeszłym roku tez mialam wątpliwosci ile moge dokladnie przebywac w usa, bo co innego urzednik mi powiedzial a co innego wpisal w I-94. Dla potwierdzenia zadzwonilam do U.S. Customs and Border Protection dla danego stanu. Po ok.tygodniu wplywaja do nich inf. o przylatujacych i urzednik sprawdzil mi jaka jest informacja wpisana do systemu.

Mogła byś mi podać konkretny numer pod który mógł bym zadzwonić?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...