janeks0707 Napisano 1 Marca 2012 Zgłoś Napisano 1 Marca 2012 Witam.Przekroczyłem granicę USA i nie wbito mi do kiedy mogę przebywać na terenie Stanów,mam tylko wbite kiedy przekroczyłem.Wiecie może o co chodzi a może to był po prostu błąd celnika i zapomniał mi wbić do kiedy mogę być na terenie USA. Pozdrawiam:)
Joanna30 Napisano 1 Marca 2012 Zgłoś Napisano 1 Marca 2012 Rozumiem, że na tym druku I-94 wszytym/wklejonym do paszportu nie masz określone, do kiedy możesz przebywać?
janeks0707 Napisano 1 Marca 2012 Autor Zgłoś Napisano 1 Marca 2012 Tak dokładnie,nie mam wbite do kiedy .
AniaL Napisano 1 Marca 2012 Zgłoś Napisano 1 Marca 2012 Nie pamiętam czy na I-94 było wbite do kiedy mogę zostać, ale pieczątkę w paszporcie miałam tylko z datą wlotu. Też nie wbito mi daty do kiedy mogę zostać. Przyjęłam, że skoro nie ma tego to moge zostać do maks 6 m-cy. Zostałam wtedy na 5 miesięcy. Wróciłam do Polski, po 3 miesiącach ponownie wleciałam bez problemu. Jednak każdy przypadek jest inny więc nie można do końca być pewnym jak to interpretować.
Joanna30 Napisano 1 Marca 2012 Zgłoś Napisano 1 Marca 2012 W paszporcie ja też mam tylko pieczątki z datami wlotu. Ale na I-94 miałam daty, do kiedy mogę być. Najlepiej być tyle, ile się deklarowało przy staraniu o wizę, że się będzie
Paula555 Napisano 1 Marca 2012 Zgłoś Napisano 1 Marca 2012 W zeszłym roku tez mialam wątpliwosci ile moge dokladnie przebywac w usa, bo co innego urzednik mi powiedzial a co innego wpisal w I-94. Dla potwierdzenia zadzwonilam do U.S. Customs and Border Protection dla danego stanu. Po ok.tygodniu wplywaja do nich inf. o przylatujacych i urzednik sprawdzil mi jaka jest informacja wpisana do systemu.
c4r0 Napisano 1 Marca 2012 Zgłoś Napisano 1 Marca 2012 Ja miałem zawsze datę powrotu w pieczątce (taka jajowata pieczątka). Raz jakaś dziewczyna która szła przede mną dostała datę wlotu i pytała mnie czy to jest OK. Powiedziałem że chyba jest źle i żeby wróciła i spytała urzędnika który jej to wbił o co chodzi. Poprawił on datę na datę wylotu (po prostu skreślił i poprawił długopisem).
makdonald Napisano 1 Marca 2012 Zgłoś Napisano 1 Marca 2012 Witam.Przekroczyłem granicę USA i nie wbito mi do kiedy mogę przebywać na terenie Stanów,mam tylko wbite kiedy przekroczyłem.Wiecie może o co chodzi a może to był po prostu błąd celnika i zapomniał mi wbić do kiedy mogę być na terenie USA. Pozdrawiam:) blad celnika
AniaL Napisano 1 Marca 2012 Zgłoś Napisano 1 Marca 2012 No właśnie ja też miałam zawsze w tej pieczątce datę "powrotu" i też wlotu. Tylko jednym razem dostałam pieczątkę bez daty do kiedy mogę zostać. W każdym bądz razie Paula555 dała rozwiązanie.
janeks0707 Napisano 22 Marca 2012 Autor Zgłoś Napisano 22 Marca 2012 W zeszłym roku tez mialam wątpliwosci ile moge dokladnie przebywac w usa, bo co innego urzednik mi powiedzial a co innego wpisal w I-94. Dla potwierdzenia zadzwonilam do U.S. Customs and Border Protection dla danego stanu. Po ok.tygodniu wplywaja do nich inf. o przylatujacych i urzednik sprawdzil mi jaka jest informacja wpisana do systemu. Mogła byś mi podać konkretny numer pod który mógł bym zadzwonić?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.