Caroll&!# Napisano 1 Października 2012 Zgłoś Napisano 1 Października 2012 W ambasadzie nikogo nie obchodzi Twoj status. My niedawno z mezem odnowilismy Polskie paszporty- niewazne juz 3 lata. Po miesiacu przyszly do domu. I tu ciekawostka taka : na nasze niewazne juz paszporty bez problemu bralismy udzial w wyborach w Konsulacie;) Chcielismy sprawdzic, czy sie uda, zarejestrowalismy sie online i nikt nie robil zadnego problemu. Ale tez nikomu sie nie chcialo dokladnie ogladnac paszportu! Paszport przysłali do domu? A myślałam, że trzeba odbierać osobiście... Niedługo będę musiała zmienić i dwukrotna podróz do NYC czy Chicago będzie jednak dość kosztownąa, więc opcja odsyłania do domu byłaby mi bardzo na rękę! Czy musiałaś specjalnie się starać o to, byś nie musiała odbierać osobiście??
Jim Beam Napisano 1 Października 2012 Zgłoś Napisano 1 Października 2012 Paszport przysłali do domu? A myślałam, że trzeba odbierać osobiście... Niedługo będę musiała zmienić i dwukrotna podróz do NYC czy Chicago będzie jednak dość kosztownąa, więc opcja odsyłania do domu byłaby mi bardzo na rękę! Czy musiałaś specjalnie się starać o to, byś nie musiała odbierać osobiście?? Placi sie dodatkowo za odeslanie do domu kurierem, kiedys to bylo jakies $20.
ASKA4 Napisano 1 Października 2012 Zgłoś Napisano 1 Października 2012 U milej (naprawde!) Pani w okienku uzgodnilismy, ze chcemy zeby 2 paszporty przyszly razem i za ta dodatkowa usluge zaplacilismy 8 $ ! Moja siostra tez sobie zaplacila przesylke do domu, no i nic nie dochodzilo, a po ponad 2 miesiacach zadzwonili i powiedzieli, ze ma sama osobiscie odebrac!!! A juz na miejscu, zostala poinformowana, ze moze starac sie o zwrot za przesylke ktorej nie bylo, tylko procedura dluga....no i siostra odpuscila... ryzyk -fizyk Wazna tez sprawa! Kiedys mozna bylo "wpasc" kiedykolwiek do ambasady, a teraz trzeba koniecznie online ustalac z nimi audiencje!! Bo lysy nie wpusci za drzwi!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.