Skocz do zawartości

Wyrobienie Polskiego Paszportu W Usa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W ambasadzie nikogo nie obchodzi Twoj status.

My niedawno z mezem odnowilismy Polskie paszporty- niewazne juz 3 lata. Po miesiacu przyszly do domu.

I tu ciekawostka taka :) : na nasze niewazne juz paszporty bez problemu bralismy udzial w wyborach w Konsulacie;)

Chcielismy sprawdzic, czy sie uda, zarejestrowalismy sie online i nikt nie robil zadnego problemu. Ale tez nikomu sie nie chcialo dokladnie ogladnac paszportu!

Paszport przysłali do domu? A myślałam, że trzeba odbierać osobiście... Niedługo będę musiała zmienić i dwukrotna podróz do NYC czy Chicago będzie jednak dość kosztownąa, więc opcja odsyłania do domu byłaby mi bardzo na rękę! Czy musiałaś specjalnie się starać o to, byś nie musiała odbierać osobiście??

Napisano

Paszport przysłali do domu? A myślałam, że trzeba odbierać osobiście... Niedługo będę musiała zmienić i dwukrotna podróz do NYC czy Chicago będzie jednak dość kosztownąa, więc opcja odsyłania do domu byłaby mi bardzo na rękę! Czy musiałaś specjalnie się starać o to, byś nie musiała odbierać osobiście??

Placi sie dodatkowo za odeslanie do domu kurierem, kiedys to bylo jakies $20.

Napisano

U milej (naprawde!) Pani w okienku uzgodnilismy, ze chcemy zeby 2 paszporty przyszly razem i za ta dodatkowa usluge zaplacilismy 8 $ !

Moja siostra tez sobie zaplacila przesylke do domu, no i nic nie dochodzilo, a po ponad 2 miesiacach zadzwonili i powiedzieli, ze ma sama osobiscie odebrac!!! A juz na miejscu, zostala poinformowana, ze moze starac sie o zwrot za przesylke ktorej nie bylo, tylko procedura dluga....no i siostra odpuscila...

ryzyk -fizyk :ph34r:

Wazna tez sprawa! Kiedys mozna bylo "wpasc" kiedykolwiek do ambasady, a teraz trzeba koniecznie online ustalac z nimi audiencje!! Bo lysy nie wpusci za drzwi!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...