Kasiaaaa Napisano 22 Maja 2012 Zgłoś Napisano 22 Maja 2012 sepiol - podaj mi swojego maila, to przesle Ci wieczorem kilka informacji
rromy Napisano 22 Maja 2012 Zgłoś Napisano 22 Maja 2012 no tak powstal w marcu i uwaznie go przeczytalam, jednak ten ps. mnie troche uspokoil:) poza tym to bylo juz kilka dni po podpisaniu umowy wiec bylo po kwiatkach. a i nie szukam info tuz przed wyjazdem bo w luty/marzec juz przegladalam neta jednak duzo nie znalazlam. niech ten watek bedzie na potomnych, jadacych w nastepne lata. mnie juz nic nie uratuje ...moze z pracy starczy chocaz na zycie, no i zapewne po przyjezdzie odrazu zaczne szukac jakiejs dodatkowej pracy. jednak duzy strach nadal jest...
sepiol Napisano 22 Maja 2012 Zgłoś Napisano 22 Maja 2012 sepiol - podaj mi swojego maila, to przesle Ci wieczorem kilka informacji Wysłałem Ci maila jako wiadomość na forum
Miko24 Napisano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2012 Cześć, Jesteś w stanie podać jakieś bliższe namiary na to miejsce o nazwie Lemon's? - ewentualnie inne do rozważenia jako miejsce dodatkowej pracy? - na tym etapie trudno to jednoznacznie wygooglować... Pozdrawiam i dziekuję, Mik Szukaj w Lemon's to jest taka knajpa/ restauracja/pub i klub jachtowy w jednym. Znajduje sie kawałek od ''Komonsów'' i jest tam naprawde fajnie, jesli sie pospieszysz po przyjezdzie to zgłos sie i zapytaj o prace w obsłudze bankietów (organizuja przyjecia i wesela - my pracowalismy tam rowniez do naszego wyjazdu, ale to tylko na weekendy).
wojtek79 Napisano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2012 Witajcie Wszyscy! Wiele rzeczy o których tutaj piszecie jest prawdą. To prawda że warunki mieszkaniowe są bardzo słabe, przede wszystkim w Cedarsie, gdzie mieszkają panowie, chociaż ja miałem pokój przy wyjsciu ewakuacyjnym na piętrze i te akurat są dużo większe i nie prawdą jest że nie można sobie wybrać pokoju, to prawda że wyzysk jest na każdym miejscu, chociaż amerykanie to jest specyficzny naród i pewnie trzeba się do ich zachowania przyzwyczaić, jest wiele minusów... Ja byłem w tym miejscu, co pewnie niektórych zdziwi w 2002 i 2003 roku i pracowałem w Coral Courtyard to jest takie miejsce za stołówką dla pracowników od strony plaży i hoteli gdzie mniędzy innymi były przyjęcia dla pracowników parku 2-3 razu w ciągu sezonu i mogli zjeść kurczaki grilowane itp... no ale do rzeczy aby za bardzo się nie rozpisywać. Niestety, może nie wszyscy jadą w takie miejsca z takim samym nastawieniem jak ja, a może powinni. Generalnie jadąc tam, czyli do USA na wizę studencką na 3,5-4 miesięcy to nie oszukujmy się ale kokosów nie da się zarobić. Nie da się niestety w takim terminie, zarobić tyle aby się zwróciło, aby zwiedzić całe Stany i jeszcze przywieźć do Polski nie wiadomo ile pieniędzy. Ja byłem jak jeszcze nie było kryzysu w stanach i CP chociaż galon benzyny w 2002 roku był za 1,3 dolara a rok później już po 3 dolary. Każdy narzeka, jednak taki wyjazd stydencki niestety należy traktowac jako pewnego rodzaju przygodę a nie wyjazd podczas którego w ciągu tych 4 miesięcy zarobi się na dostatnie życie w Polsce i na emeryturę. Ludzie opanujcie się. Tak jak pisałem i reasumując - może CP od strony pracy nie jest najlepszym miejscem, ale jest to miejsce gdzie można fajnie spędzić wakacje, gdzie można poznać masę zarąbistych ludzi, że można zwiedzić wiele pięknych miejsc w Stanach, przeżyć naprawdę niesamowite przygody - jeśli się tylko chce oczywiście a nie siedzieć w Polsce i wyjechać na 2 tygodnie nad morze czy w góry a później siedzieć w domu resztę wakacji aż się rok akademicki zacznie. Zastanówcie się pod tym kątem a nie tylko narzekać bo ja chciałem a mi nie dali. jezeli się chce to naprawdę tam tez można się super bawić i ze wszystkim sobie poradzić. Pozdrawiam i głowa do góry dla tych którzy się tam wybierają!!
piotrek_gda Napisano 22 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2012 Czy ktoś był w tym Cedar Point w tym roku w te wakacje? Jest tak samo czy lepiej?
suennos Napisano 24 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2012 Było, było sporo Polaków Między innymi ja. Większość z nas jednak chyba nie narzeka tak bardzo, wakacje należą raczej do udanych Jak masz jakieś pytania, to wal śmiało. Monika
rromy Napisano 26 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2012 bylam, widzialam i przezylam wcale tak zle nie bylo...a nawet wrecz przeciwnie jak cos to ja rowniez moge poradzic
piotrek_gda Napisano 28 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2012 to cedar point czy dorney park? jest ktoś kto był tu i tu i może się wypowiedzieć który park lepszy? ja chce jechać na zabawę, praca mnie średnio interesuje ale coś tam chcę zarobić
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.