123kama88 Napisano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2012 Czy ktoś pracował w New Hampshire a dokładnie w North Conway? Czy to miasto jest godne polecenia? Jakie są tam temperatury w lato? Czy wieczorem jest tam gdzie wyjść czy to typowa wioska?
The Rain Man Napisano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2012 Jesli ktos lubi spokojnie zycie to przyjemne miasto dla niego. Wieczorem wyjsc to pewnie jest gdzie .. jak wszedzie, ale to raczej taka wioska - w lato spacery, wycieczki kajakowe (Saco River), wspinaczka (Polozenie w gorach), no i co tam jeszcze - wedkowanie , jazda konna i rowery A jesli chodzi o temperatury to tutaj tabela Srednich Temperatur w ciagu roku: (Temperatury w °F) http://img6.imageban...EMPERATURES.png
123kama88 Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2012 OK, dzięki za info Wioska pewnie oznacza również tańsze ceny żywności itp niż w stanie NY
tomasz laszczyk Napisano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2012 Hej! Ja byłem w sumie dwa sezony wakacyjne na w&t w North Conway i ogolnie klimat podobny do naszego czyli lata cieple, czasami troche papada i pogrzmi. Jeśli ktoś lubi hiking czyli chodzienie po gorach to ta miejscowość jest idealna Hmm co tam jeszcze.. myśle, że to tez super opcja dla shoppingoholików W North Conway jest Settlers Green czyli centrum handlowe pełne różnych sklepów firmowych i outletów, gdzie można się nieźle obkupić ;] Życie ogólnie jest tam tanie, tym bardziej, że mam teraz porównanie bądąc na internshipie w Savannah, która jest znacznie droższa. P.S z jakiego biura kama jedziesz do NC? Niech zgadnę, dostałaś ofertę pracy w Red Jacket Mountain View Resort?
123kama88 Napisano 4 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2012 Zgadłeś . A jak z dojazdem do innych dużych miast?
wojt20 Napisano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2012 Zgadłeś . A jak z dojazdem do innych dużych miast? Z tym to chyba będzie problem. Najbliższe większe miasto to Portland, ME a do Bostonu jest ze 3h drogi w jedną stronę.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.