Aniavb2 Napisano 14 Maja 2012 Zgłoś Napisano 14 Maja 2012 O to dużo nas tam będzie. Mam nadzieje, ze sie zobaczymy
jAr3k Napisano 14 Maja 2012 Zgłoś Napisano 14 Maja 2012 Hej, ja z dwójką moich znajomych również lecimy w tym roku do Lake George (praca w Fort William Hotel). Czy wiecie może jak znaleźć tam jakieś tanie noclegi? To w sumie nasz pierwszy wylot na work&travel i nie mamy zielonego pojęcia jak się za to zabrać
Pabl0 Napisano 15 Maja 2012 Zgłoś Napisano 15 Maja 2012 Faktycznie troche nas tam będzie, fajnie . Z tego co mam napisane to zapewnia mi pracodawca więc się nie orentowąłem co i jak.Też 1szy raz jade, ale czytałem kiedyś, że dużo osób po przylocie szuka z pomocą pracodawcy, chyba że przez google wyszuasz jakiś tanich noclegów tam. Od kiedy lecicie i do kiedy pracujecie?
jAr3k Napisano 15 Maja 2012 Zgłoś Napisano 15 Maja 2012 Fajnie byłoby to właśnie znaleźć wcześniej.. podejrzewam, że wtedy większa szansa na mieszkanie razem całej trójki;P Pracę mamy od 15ego czerwca do 25ego września, więc przylecimy na miejsce jakoś 12.06 lub 13.06
magdausa Napisano 15 Maja 2012 Autor Zgłoś Napisano 15 Maja 2012 Fajnie byłoby to właśnie znaleźć wcześniej.. podejrzewam, że wtedy większa szansa na mieszkanie razem całej trójki;P Pracę mamy od 15ego czerwca do 25ego września, więc przylecimy na miejsce jakoś 12.06 lub 13.06 Cześć, myślę że mogę Ci pomóc, odezwij się do mnie na priv.
gula__ Napisano 15 Maja 2012 Zgłoś Napisano 15 Maja 2012 Ja mam mieszkanie u pracodawcy, pewnie w tym motelu w którym mam sprzątać, 70 $ tygodniowo. Plus 100$ kaucji. Chciałabym na miejscu poszukać drugiej pracy żeby wyjść nieco lepiej niż na zero, ale z tego co czytam w internecie to sporo ludzi przylatuje już w maju, a ponoć miejsc pracy w naszym "zagłębiu" wcale nie jest tak dużo. Kontaktowaliście się jakoś z pracodawcami? Ja pisałam maile, ale bez odpowiedzi.
jAr3k Napisano 15 Maja 2012 Zgłoś Napisano 15 Maja 2012 Ja mam mieszkanie u pracodawcy, pewnie w tym motelu w którym mam sprzątać, 70 $ tygodniowo. Plus 100$ kaucji. Chciałabym na miejscu poszukać drugiej pracy żeby wyjść nieco lepiej niż na zero, ale z tego co czytam w internecie to sporo ludzi przylatuje już w maju, a ponoć miejsc pracy w naszym "zagłębiu" wcale nie jest tak dużo. Kontaktowaliście się jakoś z pracodawcami? Ja pisałam maile, ale bez odpowiedzi. Ja z moim pracodawca mam bardzo dobry kontakt mailowy (odpowiada w mniej niz 24h) ale za to kiedy poprosilem go o polecenie jakis tanich noclegow, podal mi 3 numery telefonow z ktorych zaden nie wypalil;p Szczerze mowiac wolalbym juz miec to mieszkanko zaklepane niz kontakt z pracowdawca..
Pabl0 Napisano 15 Maja 2012 Zgłoś Napisano 15 Maja 2012 Ja mam kontakt z pracodawcą dobry też, ale chętnie bym jakąś dodatkową pracę połapał jeszcze. Ja mam zakwaterowanie zapewnione przez pracodawce ale w motelu niedaleko miejsca pracy za 60 dolarów tygodniowo. Jakby ktoś był na tyle wcześnie, że znajdzie za dużo dodatkowej pracy to może trzymać dla mnie :P
gula__ Napisano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2012 I jak tam pierwsze wrażenia Ci co polecieli? Ja już za tydzień!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.