Minio Posted May 26, 2005 Report Share Posted May 26, 2005 Mam wizę turystyczną, na którą wyjechałem rok temu. Teraz ponownie chcę wyjechać i chciałbym się dowiedzieć, co trzeba zrobic, żeby przedłużyć tą wizę, bo jej ważność niedługo się kończy. Czy w ogóle jest szansa przedłużenia takiej wizy czy też trzeba starać się o nowa wizę. Jeśli można ja przedłużyć to jaka jest procedura? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majk Posted May 26, 2005 Report Share Posted May 26, 2005 Co masz na mysli piszac o przedluzaniu??? Jezeli sie dobrze domyslilem ( bo nie jest to jasne) miales wize wjazdowa turystyczna jednoroczna byles w usa wrociles do polski i teraz ta wiza wjazdowa ci sie konczy, tak? W polsce nie ma czegos takiego jak przedluzanie wizy turystycznej ( w stanach jest taka mozliwosc) po prostu starasz sie o nowa wize. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minio Posted May 26, 2005 Author Report Share Posted May 26, 2005 Oto mi wlasnie chodzilo, bo zaslyszalem, cos o przedluzaniu wizy ale raczej logiczne wydaje sie byc, ze trzeba starac sie o nowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majk Posted May 26, 2005 Report Share Posted May 26, 2005 Jeszcze rok temu mozna bylo starac sie o wize bez koniecznosci wizyty w ambasadzie na rozmowie. Mozna bylo przeslac paszport z wnioskiem, jezeli nasza poprzednia wiza utracila waznosc nie dluzej niz 12 miesiecy temu i teraz znowu staralismy sie o ten sam rodzaj wizy wize. Niektorzy to nazywali przedluzaniem, ale tak faktycznie bylo to staranie sie o nowa wize tyle ze na preferencyjnych warunkach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.