mietek Napisano 26 Maja 2005 Zgłoś Napisano 26 Maja 2005 Jade za niedlugo do USA, niestety ląduję 300 mil od miejsca docelowego mojej podróży. Najleszym środkim dostania się tam jest samochód. Ale z każdej możliwej strony dochodzą mnie słych że istnieje możliwość że nie będe mógł wypożyczyć samochodu, bo nie mam 25 lat. Jak to w końcu jest? Bo wcześniej słyszałem że dużo uczestników W&T kożysta z takiego sposobu poruszania się. Chce wypozyczyć samochód w Atlancie. Najbradziej interesuje mnie wypożyczalnia hertz. Orjętuję się jak to jest?
majk Napisano 26 Maja 2005 Zgłoś Napisano 26 Maja 2005 Jak masz ponizej 25 to po prostu wiecej zaplacisz za wypozyczenie. Szczegolow odnosnie procedury wypozyczania ( hjakie papiery, jakie stawki itp) nie znam.
mietek Napisano 26 Maja 2005 Autor Zgłoś Napisano 26 Maja 2005 No tylko, że jak sprawdzałem na stronie hertz i avis, było napisane że wypożyczają tylko powyżej 25. Teraz jestem letko zdezorientowany.
jadzia Napisano 27 Maja 2005 Zgłoś Napisano 27 Maja 2005 no to pozostaje ci znalezienie wypozyczalni, gdzie wypozyczaja tez tym ponizej 25 lat, a takie tez na pewno sa :wink: powodzenia
Supmar Napisano 27 Maja 2005 Zgłoś Napisano 27 Maja 2005 Wypozyczalnie która ci wypozyczy ponizej 25 znajdziesz bez problemu, wiekszym problemem jest posiadanie karty kredytowej bez której w 99,9% wypozyczalni nie masz szans wypozyczyc samochodu :cry:
marcin06 Napisano 27 Maja 2005 Zgłoś Napisano 27 Maja 2005 Znajomy mi mowil ze w Dollar (www.dollar.com) mozna wypozyczyc auto bez problemu nawet majac vise electron z Polski.
SantaCruz_CA Napisano 27 Maja 2005 Zgłoś Napisano 27 Maja 2005 Znajomy mi mowil ze w Dollar (www.dollar.com) mozna wypozyczyc auto bez problemu nawet majac vise electron z Polski. tak, to jest niewazne czy to jest karta kredytowa czy debetowa - maja 2 sposoby - albo biora "odcisk" karty na specjalnym kwicie i to jest jako pewnego rodzaju "zastaw" albo elektronicznie blokuja dana kwote na koncie... dlatego visa electron tez moze zadzialac. ale w jaki sposob blokuja ta naleznosc - to zalezy od wypozyczalni i jej zwyczajow..... tak samo jest z hotelami - jedni depozyt zrobia przez "odcisk", a inni elektronicznie... ale jednak prawda jest taka, ze co karta "wypukla", to wypukla - i pozostaje najlepsza "dewiza" przy tego typu uslugach... ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.