pi3cho82 Napisano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2012 Witam Czy ktoś z Was korzystał z tej strony przy wynajmie samochodu? Ceny wydają się dobre więc nie wiem czy warto szukać czegoś na amerykańskich stronach? Czy to prawda, że jeśli dodatkowym/drugim kierowcą ma być jedno z małżonków to nie ponosimy dodatkowych opłat? Czy warto dokupić jakieś dodatkowe ubezpiecznie poza AC - Ubezpieczenie od kradzieży - (OC) - Dodatkowe ubezpieczenia od odpowiedzialności (SLI) - Zabezpieczenie Kierowcy Podlegającego Ubezpieczeniu (UMP)? Pozdrawiam
croopnick Napisano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2012 Witam Czy ktoś z Was korzystał z tej strony przy wynajmie samochodu? Ceny wydają się dobre więc nie wiem czy warto szukać czegoś na amerykańskich stronach? Czy to prawda, że jeśli dodatkowym/drugim kierowcą ma być jedno z małżonków to nie ponosimy dodatkowych opłat? Czy warto dokupić jakieś dodatkowe ubezpiecznie poza AC - Ubezpieczenie od kradzieży - (OC) - Dodatkowe ubezpieczenia od odpowiedzialności (SLI) - Zabezpieczenie Kierowcy Podlegającego Ubezpieczeniu (UMP)? Pozdrawiam Czesc, Ja korzystałem z tego serwisu w czerwcu tego roku. Brałem dwa auta w rożnych stanach. Firma ta ma podpisane umowy z największymi amerykańskimi wypożyczalniami aut, wiec nie ma większego znaczenia czy będziesz brał przez nich czy bezpośrednio z jakiś amerykańskich stron (oczywiście ceny mogą się różnić; na Expedii wychodziło drożej). My braliśmy taką opcję do auta, gdzie gratis był już drugi kierowca i bak paliwa (poszukaj bo u nich takie opcje bywają). Raczej wątpię aby żona/mąż mógł prowadzić auto jako drugi kierowca bez dodatkowych opłat. Ubezpieczenia żadnego nie dokupowaliśmy. Z tego co się orientowałem to tylko złapanie kapcia jest we własnym zakresie (taka usługa kosztuje chyba dodatkowo $5/day). Nie braliśmy tego a jeździliśmy bardzo dużo i żadnych niespodzianek nie było. Znajomy też kiedyś brał poprzez tą firmę auto i miał jakąś szkodę i mówił, że wszystko odbyło się bezproblemowo. My w jednym przypadku zmienialiśmy samochód (i to już było kilka dni przed odbiorem w USA) i też kontakt i sprawa została szybko załatwiona. Jeśli rezerwujesz auto przez tą stronę to dostawca auta w USA jest losowy. U nas w jednym przypadku było to Alamo (bardzo polecam ze względu na ogromny wybór aut, super serwis i kontakt) oraz Dollar (też OK). Polecam brać auta z dużych (głównych) lotnisk, wtedy wybór aut jest naprawdę bardzo duży. Generalnie ja firmę bardzo polecam. NIe miałem żadnych problemów już tam na miejscu. Auta braliśmy na FL (Orlando MCO Aiport) i w CA (Oakland Airport; tutaj chyba lepiej brać auto w SF Airport, będzie większy wybór). Ubezpieczeń żadnych nie polecałbym kupować, te co są są wystarczające. LK
c4r0 Napisano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2012 Raczej wątpię aby żona/mąż mógł prowadzić auto jako drugi kierowca bez dodatkowych opłat. Ubezpieczenia żadnego nie dokupowaliśmy. Jak korzystałem z Enterprise w CA to można było wpisać dowolną liczbę kierowców bez dodatkowych opłat.
Joanna30 Napisano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2012 My też korzystałyśmy z tej strony. Naszą wypożyczalnią była Dollar. Wypożyczałyśmy w LAX i tam też oddawałyśmy. Samochód dostałyśmy z pełnym bakiem i żadnych dodatkowych ubezpieczeń nie brałyśmy. Nie wiem, co by było, gdyby coś nam się przydarzyło, ale nic się nie stało, więc ok.
pi3cho82 Napisano 8 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2012 Polecam brać auta z dużych (głównych) lotnisk, wtedy wybór aut jest naprawdę bardzo duży. Dzięki za odpowiedź. Mam pytanie dot. cytowanego fragmentu Twojej wypowiedzi. Czy to nie jest tak, że zamiawiam samochód i dostaje ten samochód, który zamawiałem? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.