agata6 Napisano 4 Marca 2014 Zgłoś Napisano 4 Marca 2014 Witam, zwracam się do państwa z prośbą o pomoc, ponieważ mój ponowny wyjazd zbliża się wielkimi krokami a ja coraz bardziej się stresuje, czytając coraz więcej wypowiedzi na forum sama już nie wiem co mam myśleć. W lutym br. wyjechałam do stanów po raz pierwszy w życiu na promesie 10 letniej, mimo tego że planowałam zostać prawie 5 mies i tak tez powiedzialam oficerowi immigration, wize dostałam na 6 miesiecy bez zadnych problemów i w efekcie końcowym tyle tez zostałam (zmieniając date biletu powrotnego) jestem studentką, wyjechałam do usa ponieważ wzięłam sobie urlop dziekański więc nie musiałam chodzić na zajęcia. Przez te 6 miesięcy mieszkałam u kuzynki, nie pracowałam, podróżowałam i bawiłam się w najlepsze. W dniu mojego powrotu do polski okazało się że w samolocie nie ma miejsc i zaproponowali voucher na 800$ tym którzy zdecydują się na lot następnego dnia, ponieważ moja wiza była jeszcze ważna zdecydowałam się przyjąć voucher i zostać o jeden dzień dłuzej. Po powrocie do Polski stwierdziłam, że chce wykorzystać ten voucher i gdzieś wyjechać, zdecydowałam się jeszcze raz na stany ponieważ mam tak znajomych i chlopaka. Kupiłam bilet na 3 tygodnie, na październik, od mojego przyjazdu minie wtedy 2,5 miesiąca. Moje pytanie brzmi czy mogę mieć większe problemy na lotnisku po przylocie? dodam, że nie złamałam żadnego prawa i dalej studiuję. Czy wystarczy powiedzieć, że po prostu przyjechałam ponieważ miałam bilet za darmo? utrzymują mnie rodzice, będę miała przy sobie także wystarczająco dużo pieniędzy na 3 tygodniowy pobyt w USA. Bardzo proszę o jakąś radę i informację! a mnie ciekawi jak sprawa się potoczyła na granicy, czy założycielka postu może sie wypowiedzieć mimo, iż minęło trochę czasu?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.