holksoft Napisano 13 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2012 Witam. Planuje urlop 2 tyg. na 18 stycznia w NY i mam wachania co do pogody szegółnie transportu/zamkniętych lotnisk. Jak myslicie czy warto lecieć czy lepiej poczekac do Maraca?
PawelCA Napisano 13 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2012 poczekaj do czerwca też sie wybieram, razem raźniej
c4r0 Napisano 13 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2012 Ja tam bym w styczniu nie leciał... Jak do śniegu i mrozu to już lepiej w jakieś prawdziwe zimowe miejsce.
Sleak Napisano 13 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2012 moim zdaniem poczekaj lepiej conajmniej do marca-kwietnia. Jak mi się przypomni jaka ostatnio jazda była to aż się odechciewa gdziekolwiek latać/jeździć w zimie(w zeszłym roku). Tak jak c4r0 mówi lepiej pojechać w bardziej zimowe miejsce np. Utah czy Colorado, w góry, gdyż w górach w zimie jest wręcz cudownie... I na desce/nartach można pojeździć Z racji tego, że NY ma podobny klimat do naszego wydaje mi się, że optymalnym miesiącem byłaby połowa maja-nie ma upałów i nie trzeba chodzić w futrach.
c4r0 Napisano 13 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2012 Tak jak c4r0 mówi lepiej pojechać w bardziej zimowe miejsce np. Utah czy Colorado, w góry, gdyż w górach w zimie jest wręcz cudownie... I na desce/nartach można pojeździć Ja bym osobiście celował w bardziej ambitne rejony, np. Alaska albo coś w Kanadzie, ale to zależy co kto lubi. Narty/snowboard oczywiście kuszące ale jednak w kontekście dwutygodniowego urlopu za oceanem wydaje się to mieć mały sens mając pod nosem Alpy (pod nosem w porównaniu do USA).
holksoft Napisano 15 Listopada 2012 Autor Zgłoś Napisano 15 Listopada 2012 Kupiłem bilecik na 3 lutego zobaczymy co będzie i jeszcze przelece się Dreamlinerem : ]
PawelCA Napisano 15 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2012 Tak z ciekawości, można wiedzieć jakie koszty biletu ?
Sleak Napisano 15 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2012 http://www.lot.com/pl/pl/web/newlot/promotion-details?promo=2106 tu masz stronę lotu, a poza tym można poszukać w wyszukiwarkach-ja z ciekawości dzisiaj sprawdzałem na wakacje i Lufthansa wychodzi taniej... ale co Dreamliner to Dreamliner:D Ja bym się wybrał właśnie Colorado/Utah, ponieważ góry skaliste są piękne, tym bardziej zimą. W tym okresie NYC odpada- piździawa, piździawa i jeszcze raz piździawa. Pochodzisz 2-3h i będziesz chciał do hotelu wracać. Ale kto co lubi
Gość Violonczela Napisano 15 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2012 poczekaj do czerwca też sie wybieram, razem raźniej a nie możesz polecieć w lipcu/sierpniu nie mam z kim lecieć.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.