gosieńka23 Napisano 31 Maja 2005 Zgłoś Napisano 31 Maja 2005 Cześć! Mam pytanie: pojutrze jadę do ambasady, chcę polecieć do kuzyna do N.Y. Nie mam zaproszenia tylko list przysłany od niego. Czy można coś takiego pokazać w ambasadzie? Czy trzeba mieć oficjalne zaproszenia wydane przez notariusza? i jeszce jedno pytanko, czy konsul jest w stanie sprawdzić kiedy mój kuzyn był ostatnio w Polsce? I czy pytają o dokładną datę, bo ja wiem tylko, że był 4 lata temu ale dokładnej daty nie znam.
Flame of Udun Napisano 31 Maja 2005 Zgłoś Napisano 31 Maja 2005 1) zaproszenie nie ma zadnego znaczenia 2) nie musisz podawac dokladnej daty - moga sami sprawdzic jesli podasz jego dane. F
wiola Napisano 31 Maja 2005 Zgłoś Napisano 31 Maja 2005 Często jest tak, że osoby posiadające zaproszenie, nie były o nie pytane. Czasami jednak bywa tez odwrotnie i w takim przypadku może pomoc ci ten list, wiec lepiej go zabrac. Nikt nie wie, o co zapyta lub poprosi konsul. Pamietaj, aby nie mówić nie pytany i pokazywac odpowiednie dokumenty na prosbe konsula. Zabierz tez dobry nastrój- pomaga. Powodzenia
SantaCruz_CA Napisano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2005 ten list wez ze soba. jak ja sie ubiegalem o moja pierwsza wize 4 lata temu, to mialem "affidavit of support", ale moja kolezanka (wowczas z klasy) ktora sie ubiegala dzien wczesniej, miala tylko list od rodziny - i to zupelnie wystarczylo :-) zreszta tak samo mi kiedys napisali w mailu z departamentu stanu - ze moze byc tylko list.
Flame of Udun Napisano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2005 Często jest tak, że osoby posiadające zaproszenie, nie były o nie pytane. Czasami jednak bywa tez odwrotnie i w takim przypadku może pomoc ci ten list, wiec lepiej go zabrac. tak to prawde - zabrac warto - ale nie jest gwarantem niczego. F
wiola Napisano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2005 Gwarantem????? A istnieje W OGÓLE coś takiego w przypadku ubiegania się o wizę ??
Flame of Udun Napisano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2005 Gwarantem????? A istnieje W OGÓLE coś takiego w przypadku ubiegania się o wizę ?? Problem jest taki ze duzo osob mysli (bo firmy z usa wciskaja im taki kit za kase) ze np notarialne zaproszenie cos ulatwi albo zmieni... F
SantaCruz_CA Napisano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2005 Gwarantem????? A istnieje W OGÓLE coś takiego w przypadku ubiegania się o wizę ?? jest - wizytowka konsula ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.