szyma Napisano 31 Maja 2005 Zgłoś Napisano 31 Maja 2005 Pierwszy raz wybieram się na CAMP do stanow. nie bylam na spotkaniu organizacyjno-orientacyjnym i przyznam, ze niewiele wiem co i jak... może znajdzie się ktoś kto udzieli mi kilku cennych wskazówek i informacji, czyli co warto wiedzieć i na co uważać? dziękuję, ania
salomea Napisano 31 Maja 2005 Zgłoś Napisano 31 Maja 2005 NAJLEPIEJ POCZYTAJ SOBIE POSTY... CIĘŻKO TAK OGÓLNIE NAPISAĆ O WSZYSTKIM... ALBO ZADAWAJ PYTANIA, ALBO MOŻE JESZCZE POJEDŹ NA ORIENTATION?!!!!!! POZA TYM WSZYSKIE POTRZEBNE INFORMACJE MASZ W HANDBOOKU...
michał84 Napisano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2005 Orientation meeting, W-wa, 5 czerwca!!!
Tabasco Napisano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2005 Z tego co wiem, to musisz byc na Orientation, bo takie sa wymogi Twojej umowy. Podobno jesli Cie nie bedzie (a sprawdzaja tam obecnosc), to moze miec problemy.
michał84 Napisano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2005 Pierwszy raz wybieram się na CAMP do stanow. nie bylam na spotkaniu organizacyjno-orientacyjnym i przyznam, ze niewiele wiem co i jak... może znajdzie się ktoś kto udzieli mi kilku cennych wskazówek i informacji, czyli co warto wiedzieć i na co uważać?dziękuję, ania A dostalas "handbook" pocztą?
szyma Napisano 8 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2005 tak dostałam:) chodziło mi raczej o info, takie które wychodzi w praniu czyli wiadomości od ludzi, którzy juz to przerobili, ale z tego co ekipa pisze, to jednak warto bazować na wiadomościach z książeczki. i tak też zrobię dziekuję
salomea Napisano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2005 Generalnie każdy ma inne doświadczenia, więc nie oczekuj że każdy będzie tutaj Ci je opisywał, ale jak masz jakieś konkretnie pytania, na temat pobytu etc, to pewnie każdy, ja również chętnie odpowiem... W handbook- u znajdziesz natomiast wszelkie podstawowe informacje - nie jest on znowu taki cieniutki! pozdrawiam
michał84 Napisano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2005 tak dostałam:) chodziło mi raczej o info, takie które wychodzi w praniu czyli wiadomości od ludzi, którzy juz to przerobili, ale z tego co ekipa pisze, to jednak warto bazować na wiadomościach z książeczki. i tak też zrobię dziekuję Moj kolega byl rok temu z CA, chwali sobie. natomiast najgorzej jest z praca na campach. W stanach nie ma czegos takiego jak prawo pracy. Teoretycznie mozesz pracowac nawet 15h/dobe a Twoja kolezanka 6h i wszystko bedzie OK. Wolne dni organizujesz sobie sama na zasadzie dogadam sie z kolegą to on popracuje za mnie a ja wtedy bede miala wolne ale za tydzien to ja bede musiala za niego pracowac bo on wtedy bedzie mial wolne. :>
salomea Napisano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2005 hmmm, moim zdaniem problem tkwi niestety w tym, że na campach nie dostaje się normalnego wynagrodzenia za godziny pracy... tylko tzw "kieszonkowe" ustalone z góry. dobrze jest więc ustalić jakieś fakty wcześniej np. kontaktując sie z campem (zwykle namiary można znaleźć w placement letter) i zapytać ile mnie więcej godzin dziennie/tygodniowo będzie się pracowało...
szyma Napisano 9 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2005 dziekuję za radę; skorzystam i napisze do nich - moze czegoś się dowiem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.