AgnieszkaS Napisano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2012 Witam wszystkich, ja mam takie pytanie, czy jeżeli byłam au pair w USA (wiza J1) to również potrzebuję zaświadczenia o niekaralności z USA? Na stronie ambasady czytałam że jeżeli mieszkało się w jakimś kraju dłużej niż rok to potrzebny jest również taki dokument z tego kraju. Czy ktoś wie cokolwiek na ten temat?
Brian2 Napisano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2012 Nie sądze. Doskonale wiedzieli by o tym bez potrzeby pokazania owego dokumentu.
jkb Napisano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2012 Zaświadczenia o niekaralności nie dotyczą USA. Ponadto, dłużej niż 6 miesięcy, nie rok. Pozdrawiam
Justi_87 Napisano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2012 nie potrzebujesz. ja jestem w podobnej sytuacji i pytałam o to ambasadę. każdy inny kraj z wyjątkiem usa (co swoją drogą jest dosyć ligiczne)
AgnieszkaS Napisano 4 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2012 no to super, dzięki za informację
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.