calimata Napisano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2013 Witam, Zlozylam niedawno ostatni set dokumentow do NVC i mam nadzieje, ze wkrotce dostane odpowiedz. Moje pytanie brzmi, czy musze czekac na odpowiedz z NVC zeby moj maz robil badania, czy moj maz takowe badania moze zaczac juz teraz? Jesli ktos moglby odpowiedziec na to pytanie bede wdzieczna.
jkb Napisano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2013 Z tego co wiem, badania są ważne rok od momentu ich przeprowadzania, więc chyba można je robić już teraz...
calimata Napisano 22 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2013 Dziekuje za odpowiedz. Dla pewnosci zadzwonilam do NVC i okazuje sie ze musze czekac na maila od nich i dopiero wtedy moj maz moze zaczac robic badania.
VIOLASEK Napisano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2013 Badania należy robić po odpowiedzi od NVC( takie są wytyczne z NVC) niedawno takowe też przechodziłam. pozdrawiam serdecznie
janek_zet Napisano 16 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2013 Witam, chciałbym Was zapytać bez których szczepionek można się obejść. Jestem z rocznika 1982 i miałem robione tylko obowiązkowe szczepionki. Zastanawiam się, na co powinienem się zaszczepić przed wizytą u lekarza w Warszawie. Czytałem trochę na forum, że większość i tak ma niekompletną listę szczepionek i jest w porządku. Chciałbym zredukować koszty ... Pozdrawiam
jkb Napisano 16 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2013 Na badaniach lekarz Cię zaszczepi, jeżeli czegoś Ci będzie brakować, więc się nie martw.
VIOLASEK Napisano 22 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2013 O szczepieniu zadecydują lekarze w Stanach po wjeździe , na razie na wizycie lekarskiej masz tylko rtg klatki piersiowej i wywiad lekarski, na tej podstawie lekarz kwalifikuje Cię do wyjazdu w Polsce. Dlatego, że tak naprawdę to trudno powiedzieć jakie szczepienia będą tam wymagane. Tak powiedział mi lekarz podczas badań, więc na razie szkoda Twoich pieniędzy na szczepienia. pozdrawiam serdecznie
jkb Napisano 22 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2013 Nieprawda. Szczepienia wykonuje się rutynowo już w Polsce. Kartę szczepień przedstawia się w postaci formularza DS-3025.
VIOLASEK Napisano 22 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2013 Badania miałam 21.01 tego roku. Może mnie ktoś nie zrozumiał, lekarka wypełniła formularz DS-3025 bez żadnego potwierdzenia szczepień, tzn. na podstawie moich tylko informacji, iż w dzieciństwie byłam zaszczepiona na wszystkie obowiązkowe szczepienia. Jednak powiedziała, że po przyjeździe i tak lekarz zadecyduje o wymaganych szczepieniach w Ameryce.
korek23 Napisano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2013 Moja corka wyjechala dwa miesiace temu do stanow.wszystkie szczepionki musiala wziasc u lekarza w warszawie na wizicie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.