Hania Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 Kolega prosi mnie zeby przywiezc mu z Polski czekolade, gumy do zucia i jakies przyprawy, w zw.z tym mam pytanie-czy wwozenie na teren USA tego typu jedzenia jest legalne, czy moga byc jakies problemy w postaci np. kary pienieznej ? Czy jesli mozna wwozic to czy trzeba w samolocie na deklaracji gdzies to zaznaczyc? W zeszlym roku nie przewozilam jedzenia z Polski,wiec sie w ogole nie orientuje w tym temacie. Z gory dzieki za odp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaacha Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 z własnego doświadczenia - w deklaracji lepiej nie pisac,że przewozi się jakaś żywność, a potem zależy juz od danego lotniska - tam moga ci przeszukac bagaż - nie ma kary pieniężnej tylko ci całe jedzenie skonfiskuja. Mnie nie przeszukiwali - na odprawie panie sie zapytała 2 razy czy przwożę jakąś zywnosc ja na to, oczywiscie, ze nie. A udało mi sie przewiesc mnóstwo zupek proszku, przypraw, 2 litry wódki, mieszanke krakowska - chyba z kilogram i kasztanki Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiola Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 Już kilka razy był poruszany ten temat. Zapraszam do lektury np tych postów http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...ht=slodycze+usa lub wyszukania innych a jest ich troszkę Powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hania Posted June 4, 2005 Author Report Share Posted June 4, 2005 Big dzieki Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mingan Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 nie wiem jak wy ale ja nie lubie kłamać boje się że powiem prawde jak mnie zapytają czy mam ze sobą jedzonko;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
jadzia Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 jak nie chcesz klamac, to udawaj, ze nie rozumiesz co do ciebie mowia:) chociaz tych co nie umieja angielskiego to nie chca wpuszczac do stanow :? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SantaCruz_CA Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 chociaz tych co nie umieja angielskiego to nie chca wpuszczac do stanow :? co za BZDUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUURAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!! !!!!!!!! w takim razie codziennie 3/4 samolotu LOTu i innych powinni cofac... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mingan Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 podczas odprawy celnej w usa trzeba dużo gadać po angielsku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jadzia Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 co za BZDUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUURAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!! w takim razie codziennie 3/4 samolotu LOTu i innych powinni cofac... spokojnie nie denerwuj sie tak. to nie bylo calkiem na powaznie, tylko troche dla rozluznienia sytuacji. wyluzuj troche :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SantaCruz_CA Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 co za BZDUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUURAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!! !!!!!!!! w takim razie codziennie 3/4 samolotu LOTu i innych powinni cofac... spokojnie nie denerwuj sie tak. to nie bylo calkiem na powaznie, tylko troche dla rozluznienia sytuacji. wyluzuj troche :wink: hehe nie chodzi o mnie - tylko po zobaczeniu tej wypowiedzi ja juz mialem przed oczami mine wioli :boje: rodem z filmu/obrazu "krzyk" po tym jak wlaczyla komputer i weszla na forum :zdziwko: :PPPP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.