Skocz do zawartości

Dv 2014 - Co Po 1 Maja 2013? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wiem, jak jest ze szczepieniami, bo sama nie musialam robic zadnych dodatkowych. Ale lekarza i pozostale badania tj. krew i rtg smialo mozna zrobic w jeden dzien.

Krew i rtg powino sie zrobic wczesniej (nawet dzień wystarczy) , Póżniej idziesz na wizyte z tymi badaniami. Ja mialem rozsądną panią doktor i powiedziała, że nawet jak się zaczniesz szczepić to możesz w polsce nie zakończyć cyklu i będziesz się truł od nowa w USA. Więc jak tam będziesz to już cię odpowiednio zaszczepią.

jakies niestandardowe pytania dostałes?

"Dlaczego chce mieszkać w USA(?) - na marginesie żona wymyśliła to pytanie tydzień wcześniej.

Rozmowa z konsulem bardzo miła, wydaje mi się że krótka - jakies 5-10 min. dłużej czekania na wszystkie formalności jakieś 2 h

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Krew i rtg powino sie zrobic wczesniej (nawet dzień wystarczy) , Póżniej idziesz na wizyte z tymi badaniami. Ja mialem rozsądną panią doktor i powiedziała, że nawet jak się zaczniesz szczepić to możesz w polsce nie zakończyć cyklu i będziesz się truł od nowa w USA. Więc jak tam będziesz to już cię odpowiednio zaszczepią.

Dlaczego powinno? Dla kogos, kto nie mieszka w Warszawie (lub okolicach) zdecydowanie lepiej jest zalatwic wszystko w jeden dzien, zeby nie musiec jezdzic dwa razy.

Ja jestem z Torunia. Pania doktor mialam umowiona na 2.30 (o ile dobrze pamietam). Bylam w Warszawie kolo 9, zrobilam rtg i badania krwi. Po 2 godzinach odebralam wyniki i poszlam do Pani doktor. Jeden dzien i z glowy.

Najdluzej z tego wszystkiego zajelo czekanie na pania doktor, ktora spoznila sie jakies poltorej godziny. Ale to ponoc norma w jej przypadku. Badania tez do zbyt szczegolowych nie nalezaly. To byl bardziej wywiad.

Napisano

Dlaczego powinno? Dla kogos, kto nie mieszka w Warszawie (lub okolicach) zdecydowanie lepiej jest zalatwic wszystko w jeden dzien, zeby nie musiec jezdzic dwa razy.

Ja jestem z Torunia. Pania doktor mialam umowiona na 2.30 (o ile dobrze pamietam). Bylam w Warszawie kolo 9, zrobilam rtg i badania krwi. Po 2 godzinach odebralam wyniki i poszlam do Pani doktor. Jeden dzien i z glowy.

Najdluzej z tego wszystkiego zajelo czekanie na pania doktor, ktora spoznila sie jakies poltorej godziny. Ale to ponoc norma w jej przypadku. Badania tez do zbyt szczegolowych nie nalezaly. To byl bardziej wywiad.

Mojej zonie "posiali" badania a potem przyslali tylko po polsku (profesjonalisci %/ ) za 3. razem udalo sie. Na cale szczescie nie musialbym daleko jechac

Napisano

Dzięki :)

W moim przypadku potwierdziło się że była to formalność. Jakoś specjalnie się nie denerwowałem, pani w okienku też potwierdziła że to tylko formalność więc byłem już całkiem spokojny, Trafiłem na przesympatyczną Panią konsul która pytała o standardowe rzeczy typu właśnie dlaczego USA, co zamierzam tam robić itd. Cała rozmowa trwała około 5 minut, Pani konsul w tym czasie cały czas coś wypełniała formularzach, także było to na zasadzie miłej pogawędki. Zatem jeżeli wszystko jest ok w papierach nie ma się co denerwować, oczywiście nie mówię że u każdego konsula tak jest ale w moim przypadku było.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...