TomaszNL Napisano 14 Maja 2013 Zgłoś Napisano 14 Maja 2013 Ostatnio chodzi mi po głowie nauka gry w golfa. W okolicy roi się od pól golfowych, część z nich w całkiem przystępnych cenach. Czy jest ktoś na forum, kto grywa regularnie bądź też dopiero zaczyna? Interesuje mnie to jak najszybciej nauczyć się grać. Przeglądam właśnie jakiś katalof z University of Cincinnati i widzę, że pięć godzinnych lekcji kosztuje $99. Ktoś uczył się grać na uniwerku czy może lepiej kupić lekcje bezpośrednio na polu golfowym? A może metoda samouka? Dzięki za wszystkie podpowiedzi!
jkb Napisano 14 Maja 2013 Zgłoś Napisano 14 Maja 2013 Grywam. Metody samouka nie polecam, gdyż możesz nabyć niedobrych nawyków, które potem jest ciężej odkręcać. Na przyklad pewnych niuansów w postawie samemu się dobrze nie nauczysz, dopóki ktoś Cię odpowiednio nie poinstruuje. A takie właśnie niuanse mogą powodować frustrację przy kolejnym chybionym uderzeniu lub zaryciu kijem w trawę Ja uczyłem się na polu golfowym w Polsce, kilkanaście lat temu, z instruktorem. I taką metodę mogę Ci polecić No i dzięki że mi przypomniałeś. Moje nierozpakowane po podróży w listopadzie kije czas chyba odkurzyć i się wybrać na jakiś pobliski driving range Pozdrawiam
pinapple Napisano 4 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2013 Jak dopiero zaczynasz to chyba lepiej z instruktorem, bo w wersji na samouka to może się tak skończyć jak ujeżdzanie konia bez uprzęży
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.