Skocz do zawartości

Golf

TomaszNL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio chodzi mi po głowie nauka gry w golfa. W okolicy roi się od pól golfowych, część z nich w całkiem przystępnych cenach.

Czy jest ktoś na forum, kto grywa regularnie bądź też dopiero zaczyna? Interesuje mnie to jak najszybciej nauczyć się grać.

Przeglądam właśnie jakiś katalof z University of Cincinnati i widzę, że pięć godzinnych lekcji kosztuje $99. Ktoś uczył się grać na uniwerku czy może lepiej kupić lekcje bezpośrednio na polu golfowym? A może metoda samouka? :)

Dzięki za wszystkie podpowiedzi!

Napisano

Grywam. Metody samouka nie polecam, gdyż możesz nabyć niedobrych nawyków, które potem jest ciężej odkręcać. Na przyklad pewnych niuansów w postawie samemu się dobrze nie nauczysz, dopóki ktoś Cię odpowiednio nie poinstruuje. A takie właśnie niuanse mogą powodować frustrację przy kolejnym chybionym uderzeniu lub zaryciu kijem w trawę :D Ja uczyłem się na polu golfowym w Polsce, kilkanaście lat temu, z instruktorem. I taką metodę mogę Ci polecić :)

No i dzięki że mi przypomniałeś. Moje nierozpakowane po podróży w listopadzie kije czas chyba odkurzyć i się wybrać na jakiś pobliski driving range ;)

Pozdrawiam

• 5 miesięcy później...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...